Justícia, Drets i Memòria

.

Els presos amb voluntariat fora del centre poden reprendre l'activitat

Els interns que col·laboren amb entitats a l'exterior s'afegiran als que ja surten per anar a treballar

query_builder   8 maig 2020 11:30

event_note Nota de premsa

Els presos amb voluntariat fora del centre poden reprendre l'activitat

Els interns que col·laboren amb entitats a l'exterior s'afegiran als que ja surten per anar a treballar

.

Els interns que fan tasques de voluntariat fora dels centres penitenciaris podran reprendre les seves sortides per col·laborar amb les entitats a partir de dilluns. S’afegiran a les persones privades de llibertat que van tornar a la feina el passat 15 d’abril.  La represa de les activitats laborals i, ara, de les activitats de voluntariat a l’exterior, autoritzades per la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, són les mesures prèvies a la desescalada que ja s’estudia.

De fet, el confinament dels interns que feien sortides diàries dels centres penitenciaris en el marc dels seus plans de tractament va ser la mesura que va culminar la màxima restricció de moviments a presons per l’emergència sanitària, fa prop de dos mesos, a fi de limitar la proliferació dels casos de COVID-19 dins els centres, entre interns i treballadors. Va afectar interns dels centres penitenciaris i dels centres oberts en 100.2 i en tercer grau que abans de la pandèmia feien sortides laborals, de col·laboració amb entitats de voluntariat o per rebre tractament ambulatori.

Ara, aquestes sortides queden totalment restablertes a partir de dilluns, tot i que adaptades per evitar el risc de contagi: els interns que surten a l’exterior, quan reingressin del carrer, no tindran cap contacte amb els que no surten de la presó. Aquestes mesures preventives ja estan en marxa amb les persones que surten a treballar. 

Els interns reprenen les seves col·laboracions un cop els equips de tractament comproven que les entitats on fan voluntariat estan actives i necessiten els serveis dels voluntaris. El desconfinament per a tasques de voluntariat i tractament també inclou aquells interns en tercer grau que estan a casa seva.

En estudi noves mesures de desescalada

Les sortides laborals, les de voluntariat i tractament, i la represa dins les presons de les entrades d’entitats col·laboradores d’atenció especialitzada a alguns col·lectius són les tres mesures que ha adoptat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima com a prèvia a la desescalada que ja s’estudia per als centres penitenciaris per a les properes setmanes.

A partir de la setmana vinent, Salut farà proves PCR a tots els professionals dels centres penitenciaris.

La planificació tindrà en compte els resultats de les proves, que també s’estendran a tots els interns dels centres penitenciaris a partir de la setmana vinent i als menors internats en centres de justícia juvenil. 

Balanç: 10 casos actius de COVID-19 en interns

En aquests moments, 61 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 51 de donats d’alta. De la resta, 9 estan ingressats a la unitat hospitalària de Brians 2; i 1, en un hospital convencional.  

També s’han confirmat 79 casos positius de coronavirus entre els funcionaris. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia