Direcció General de Comunicació

El Govern atorga a l'AMB una subvenció FEDER d'1,1 milions d'euros per millorar la xarxa de parcs metropolitans amb valor patrimonial

El Govern atorga a l'AMB una subvenció FEDER d'1,1 milions d'euros per millorar la xarxa de parcs metropolitans amb valor patrimonial

query_builder   12 maig 2020 16:15

event_note Nota de premsa

El Govern atorga a l'AMB una subvenció FEDER d'1,1 milions d'euros per millorar la xarxa de parcs metropolitans amb valor patrimonial

  • Les subvencions es destinaran als parcs de Torreblanca (Sant Joan Despí i Sant Just Desvern); Can Vidalet (Esplugues de Llobregat); Can Mercader (Cornellà de Llobregat); Can Solei i Ca l’Arnús (Badalona); Can Buxeres (L’Hospitalet de Llobregat) i Les Aigües (Montcada i Reixac)

El Govern ha acordat autoritzar una subvenció del fons europeu FEDER d’1,177.685euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la restauració i millora de la xarxa de parcs metropolitans amb valor patrimonial. Els ajuts FEDER cobreixen el 50% del cost total del projecte, que suma 2.355.371 euros.

Els ajuts europeus es destinaran a un total de sis actuacions en els parcs històrics que formen la xarxa de 51 espais verds que gestiona l’AMB. El programa inclou una setena actuació relacionada amb l’educació ambiental i la visibilitat dels resultats del projecte. Cal remarcar la importància dels parcs en la vida metropolitana, perquè aporten valors ambientals, naturals i paisatgístics, i també compleixen una funció de cohesió social molt important. A més, aquests espais verds mantenen elements del patrimoni cultural i arquitectònic que s’han de conservar.

Així, les sis actuacions preveuen la restauració i millora dels parcs de Torreblanca (Sant Joan Despí i Sant Just Desvern); Can Vidalet (Esplugues de Llobregat); Can Mercader (Cornellà de Llobregat); Can Solei i Ca l’Arnús (Badalona); Can Buxeres (l’Hospitalet de Llobregat); Les Aigües (Montcada i Reixac)

El projecte forma part de l’eix prioritari 6 dels fons FEDER, que pretén conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència de recursos. L’Acord de Govern s’engloba en el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB signat l’agost del 2017. Aquest conveni té l’objectiu de desenvolupar actuacions dels eixos prioritaris 2, 4 i 6 del Programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020.

El Govern ja va autoritzar fa un mes una subvenció FEDER de 2.172.700 euros a l’AMB per ampliar la xarxa de carrils bici denominada Bicivia. En aquest cas, el projecte forma part de l’eix prioritari 4, que vol afavorir el pas a una economia baixa en carboni. L’ampliació de la xarxa Bicivia vol promocionar la mobilitat urbana multimodal sostenible, amb la reducció de l’ús del cotxe i la motocicleta. Això permetrà disminuir les emissions metropolitanes de CO2 en un 0,3%.