Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del Pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques

query_builder   8 juny 2020 11:44

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del Pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la millora de les condicions meteorològiques. El pla, però, queda en situació de prealerta ja que aquesta tarda poder haver-hi de nou precipitacions intenses a punts de la Catalunya Central i nord de Girona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que des d’aquest migdia i fins al vespre es pot superar el llindar de 20 litres/m2 en 30 minuts a punts de les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona i el Berguedà, per la qual cosa es manté l'INUNCAT en situació de prealerta i cal extremar les precaucions en aquestes zones, sobretot prop de rius i rieres.

Els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta i no es descarta que de calamarsa.

Un cop finalitzat l'episodi de pluges d'aquest cap de setmana, la situació dels cabals dels rius, tot i ser per sobre de l'habitual, tendeix a la baixa en aquests moments. Cal seguir prudents i no travessar-los ni a peu ni amb vehicle ja que poden seguir baixant amb força, i poden augmentar les properes hores amb les noves precipitacions previstes.