Drets Socials

Treball, Afers Socials i Famílies nega que s'hagi produït cap impagament a les entitats que presten serveis al Sistema Català de Serveis Socials

query_builder   25 juny 2020 12:31

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies nega que s'hagi produït cap impagament a les entitats que presten serveis al Sistema Català de Serveis Socials

Davant de la informació que s’ha difós avui, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol aclarir que no s’ha produït cap impagament a les entitats que presten serveis al Sistema Català de Serveis Socials.

Amb la declaració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia de la covid-19, molts serveis van quedar suspesos. Malgrat això, la Generalitat es va comprometre a abonar igualment a les entitats el 100% dels serveis que no s’han prestat perquè han estat tancats. Però l’abonament dels serveis suspesos es realitza com a compensació per la covid-19, per això s’ha hagut d’articular un sistema de pagament diferent, a través d’un decret llei de 15 de juny.

Les factures presentades fins al decret llei (15 de juny) es paguen amb normalitat. Les factures d’abril presentades a partir d’aquesta data i que han entrat amb retard s’han de fer de nou amb un nou procediment de facturació perquè es tracta de compensacions. Això afecta només a la facturació del mes d’abril, i a una petita part de tota la facturació, en concret 1 milió d’euros, i per serveis que han estat suspesos i no s’han prestat.

Per últim, afegir que els pagaments dels serveis que s’han prestat s’estan realitzant amb normalitat.
I pel que respecta a les subvencions, la Generalitat ha flexibilitzat els mecanismes de justificació perquè en la seva majoria es tracta de projectes que no s’han pogut executar en el decurs de la pandèmia. S’han avançat convocatòries, s’han flexibilitzat criteris de justificació i s’han fet bestretes per dotar de liquiditat al sector social.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia