Interior

Conseller Miquel Buch

Conseller Buch: "És un acord històric que permetrà equiparar els Mossos d'Esquadra a la resta de cossos especials "

query_builder   2 juliol 2020 14:53

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "És un acord històric que permetrà equiparar els Mossos d'Esquadra a la resta de cossos especials "

Foto Consell Policia
  • El Departament d’Interior i les organitzacions sindicals dels Mossos d’Esquadra signen l’acord de condicions laborals del Cos

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del secretari general del Departament, Brauli Duart, ha signat avui amb les organitzacions sindicals de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra l’acord sobre la jubilació anticipada i altres millores en les condicions laborals, així com un compromís sobre la compensació indemnitzatòria especial (MOIN) del Cos.

El conseller ha remarcat ”la importància de l’acord, tant per la representativitat de les organitzacions sindicals que el signen com perquè dona resposta a algunes reivindicacions laborals llargament esperades, com la jubilació anticipada i l’equiparació efectiva de retribucions amb altres cossos especials”.

Buch també ha posat en valor que  “aquest acord comporta 15 punts, tots ells proposats per la plataforma de Mossos al Consell de la Policia, que de seguida vam fer nostres i es el que hem estat negociant durant aquest temps”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que “hi ha hagut molts anys de negociacions, alguns d’ells han coincidit amb retallades econòmiques i d’aquí que es tracti d’un acord molt esperat, ja que el darrer es va signar fa 12 anys”.

El titular d’Interior ha  destacat que “es tracta d’un acord d’històric del qual tots ens hem de felicitar i ara cal continuar treballant  per materialitzar-lo i desenvolupar-lo”

L’acord té el seu origen en una proposta conjunta que tots els sindicats van presentar al Consell de la Policia del setembre de 2018. Un document que el Departament d’Interior va assumir plenament, com a marc de treball per a l’assoliment d’un acord amb les organitzacions sindicals que donés resposta a les reivindicacions presentades.

L’acord que avui es formalitza, pel seu contingut i pel nombre d’organitzacions sindicals que el subscriuen, és el més rellevant dels acords laborals signats des de l’any 2008.

Els acords assolits avui són:

  • L’equiparació amb d’altres funcionaris de cossos especials del Departament d’Interior. Aquest acord comporta el compliment efectiu del compromís previst a l’Acord de 2008 per l’equiparació retributiva del Cos de Mossos d’Esquadra.
  • La recuperació de les pagues extraordinàries corresponents a 2013 i 2014
  • El reconeixement del dret a les 68 hores anuals per a assumptes personals, o la part proporcional que correspongui quan el temps treballat sigui inferior a l’any o en els casos de reducció de jornada, sens perjudici de les hores addicionals per antiguitat que legalment puguin correspondre.
  • La garantia del 100% de les retribucions en situació d’incapacitat temporal.
  • L’aplicació del Fons d’Acció Social (FAS), que es concreta en l’àmbit de la Mesa General de la Funció Pública.
  • Pagament del dispositiu Àgora, fet efectiu durant el període de negociació.
  • Entrada en vigor l'any 2021 de la jubilació anticipada per a les persones membres de les escales bàsica, intermèdia, executiva i superior del cos de Mossos d’Esquadra, als 60 anys o 59 amb 35 anys de servei al cos de Mossos d’Esquadra, amb el que s’assoleix una històrica reivindicació del col·lectiu de professionals de la policia catalana.
  • Garantir la convocatòria anual i estable del nombre de places que permetin el manteniment del nombre d’efectius policials fixats a la Junta de Seguretat de Catalunya, així com garantir l’estabilitat de la plantilla.
  • Millora del preu de les hores extraordinàries per a les escales bàsica, intermèdia, executiva i superior de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
  • Un Q5 per tothom i harmonització de quadrants pel cos. Aquestes condicions de prestació de serveis seran d’aplicació a l’Àrea Penitenciària, a l’Àrea Regional de Seguretat d’Edificis i Trasllats, a l’Àrea Regional d’Instrucció d’Atestats i Custòdia de Detinguts, així com els efectius policials que realitzen servei al cos de guàrdia de l’ISPC i els que realitzen les tasques de seguretat del Complex Central de la PG-ME.
  • Recuperació del complement de productivitat, que es farà en els anys 2021 i 2022, d’acord amb la normativa pressupostària d’aplicació general a tots els cossos de funcionaris/àries de la Generalitat de Catalunya, i que es concreta en l’àmbit de la Mesa General de la Funció Pública.
  • Establiment d’un pla de carrera professional per a les unitats de seguretat ciutadana.
  • Impulsar les modificacions normatives necessàries per tal de permetre la participació de les organitzacions sindicals representatives del cos de Mossos d’Esquadra a la Mesa General de la Funció Pública.

Una comissió de seguiment, amb una representació paritària de les organitzacions sindicals, les signants del mateix i les representatives, i  de l’Administració, vetllarà  pel compliment de les mesures acordades i per resoldre els dubtes sobre la seva aplicació. Es reunirà a petició de qualsevol de les dues parts.

L’Acord és d’aplicació a tot el personal funcionari de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

A l’acte també hi ha participat el director general de la Policia, Pere Ferrer, i la subdirectora general de Recursos Humans, Esperança Cartiel.

2  

Imatges

Fotos

Fotos 166

Fotos

Fotos 166

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia