Justícia, Drets i Memòria

.

El Memorial Democràtic destina 195.000 euros a subvencionar projectes relacionats amb la recerca i la difusió

query_builder   6 juliol 2020 10:14

event_note Nota de premsa

El Memorial Democràtic destina 195.000 euros a subvencionar projectes relacionats amb la recerca i la difusió

Hi opten ens locals, associacions, empreses i particulars que treballen en la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica.

.
.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dilluns  la convocatòria de subvencions per a projectes d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica. 

Àmbits de les subvencions

En concret, el Memorial Democràtic subvencionarà projectes relacionats amb el coneixement de la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil, les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, de la repressió de la dictadura franquista, de l’exili i la deportació, de l’intent d’eliminar la llengua i la cultura catalanes, dels valors i les accions de l’antifranquisme i de totes les tradicions de la cultura democràtica.

La finalitat dels projectes que es presentin ha de ser donar a conèixer, d’una manera científica i objectiva, el passat recent. Les propostes s’hauran d’acollir a un dels quatre àmbits que apareixen a les bases:

  1. Àmbit 1. Actuacions commemoratives d’esdeveniments o bé actuacions d’homenatge a persones físiques i/o jurídiques que s’hagin significat pel seu compromís amb la lluita per la defensa i el restabliment de les llibertats i la democràcia. 
  2. Àmbit 2. Actuacions de difusió i formació: inclourà l’organització de congressos, seminaris, exposicions, productes audiovisuals de no ficció, edició de publicacions i projectes educatius i/o pedagògics.
  3. Àmbit 3. Projectes de recerca: inclourà investigacions inèdites en matèria d'història i de memòria que utilitzin fonts arxivístiques, visuals, orals i escrites, entre d’altres.
  4. Àmbit 4. Projectes destinats a la catalogació, inventari i digitalització de fons document

Dotació i destinataris

El Memorial Democràtic destinarà un total de 195.000 euros:

  • Àmbit 1: 47.000 (màxim concedit per projecte: 4.000 euros)
  • Àmbit 2: 71.000 (màxim concedit per projecte: 7.000 euros)
  • Àmbit 3: 47.000 (màxim concedit per projecte: 4.000 euros)
  • Àmbit 4: 30.000 ( màxim concedit per projecte: 4.000 euros)

Terminis i resolució

El formulari de sol·licitud i la documentació es podran presentar al llarg de 20 dies hàbils a comptar des del dia de la publicació de la resolució de la convocatòria de subvencions al DOCG.

La resolució i notificació de les subvencions es farà en un termini màxim de sis mesos des de l’endemà de la publicació de la convocatòria. El Memorial Democràtic notificarà la resolució a les entitats beneficiàries mitjançant la publicació al taulell electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (http://tauler.gencat.cat). 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia