Interior

Conseller Buch:

Conseller Buch: "Amb la renovació dels vehicles dels Bombers fem un pas més per capgirar la situació de carència del Cos i canviar el sistema d'emergències"

query_builder   14 juliol 2020 15:19

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "Amb la renovació dels vehicles dels Bombers fem un pas més per capgirar la situació de carència del Cos i canviar el sistema d'emergències"

Foto Vehicles Bombers

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat aquest matí al circuit de Barcelona-Catalunya els nous vehicles dels Bombers de la Generalitat.

En l’acte, on s’han lliurat els primers 90 vehicles del total de 263, el conseller ha explicat que la posada al dia de la flota de vehicles és un dels punts del Pla Bombers 2025 elaborat per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. 

Buch ha afirmat que “aquesta imatge feia molta any que no la veiem però això només és un pas més i encara ens queda molt feina a fer”. 

El titular d’Interior ha manifestat que “quan vam arribar al Departament ara fa 25 mesos, el llistat de greuges al Cos de Bombers era enorme, amb vehicles antics, manca d’efectius, manca d’inversió en infraestructures i d’eines necessàries per combatre el foc i qualsevol de les altres emergències”. “Ens vam trobar el Cos emergències prou abandonat i vam demanar temps i confiança. Estàvem convençuts que havíem de canviar el sistema”, ha afegit.

En aquest sentit, el conseller ha matisat que “a les mancances li vam saber trobar solucions” i ha recordat que “hem dotat al Cos de 500 efectius amb dues promocions de 250 cadascuna i moltes més que han de venir”. “Amb les inversions diverses que hem anat fent, l’endreça de les contractacions, i les millores en vehicles i parcs, crec que li estem donant la volta”, ha insistit. 

Buch s’ha referit a què “la situació econòmica és adversa i difícil per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Malgrat tot això, el Departament d’Interior hi ha estat invertint i concretament al Cos de Bombers” ha destacat.

En aquesta línia, el conseller ha posat en valor que “el Cos de Bombers, com el de Mossos d’Esquadra o el de Protecció Civil són estructures d’Estat, eines indispensables i símbols del nostre país i no podem deixar mai d’invertir en seguretat i emergències”. 

Finalment, Buch ha fet un agraïment extensiu “a molta gent per tota aquesta feina, començant pels mateixos Bombers, pes comandaments, la Direcció de Serveis, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, el Departament, tots hi hem treballat per capgirar aquesta situació, igual que vam treballar per arribar a un conveni laboral també amb el Cos de Bombers. Semblava que no podia ser però finalment ho vam fer gràcies a les dues parts, tothom va voler arribar a un acord”, conclòs.

Per la seva banda, l’inspector David Borrell, subdirector General Operatiu dels Bombers de la Generalitat, s’ha referit a què “amb aquesta incorporació de 263 nous vehicles, que és la més gran de la història dels bombers de la Generalitat, actualitzarem les prestacions de seguretat i tècniques de la flota de vehicles lleugers de bombers”.

Borrell ha posat de manifest que “aquests vehicles també ens permetran millorar la resposta operativa als serveis al medi natural, la capacitat de relleus de personal en les grans emergències de país, i també la logística ordinària interna en el dia a dia del cos de bombers, que farà que funcioni amb més robustesa i normalitat”.

Finalment,  l'inspector Cap del Cos ha destacat que “estem avançant fermament en la consecució dels objectius fixats en el Projecte Bombers 2025”.

L'acte també ha comptat amb la presència de la directora de Serveis del departament d’Interior, Silvia Quesada; del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo; i del subdirector general tècnic dels Bombers de la Generalitat, Antonio Ramos, entre d’altres autoritats.

*Us adjuntem en pdf el dossier de premsa amb tota la informació

*Teniu a la vostra disposició les imatges i arxius àudio de la presentació dels nous vehicles, enregistrades i editades pels Bombers de la Generalitat. Us les podeu descarregar des de l'adreça següent: 

Adreça: http://83.247.143.14

Usuari: mcbombers

Contrasenya: B2jPF34wr

(Autoritzem exclusivament la seva emissió i publicació través de canals de televisió o portals de mitjans de comunicació digitals).

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 164

Foto 2

Foto 2 431

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Presentació vehicles Bombers Generalitat

Dossier de premsa Presentació vehicles Bombers Generalitat
PDF | 486