Ports

Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat finalitza les dues obres d'emergència al port de Palamós, amb una inversió de 867.000 euros

query_builder   20 juliol 2020 14:39

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat finalitza les dues obres d'emergència al port de Palamós, amb una inversió de 867.000 euros

  • L’actuació finalitzada aquests dies ha consistit en la reparació de la zona perimetral de la Pedrera i l’entorn de la bàscula, afectades pel temporal Gloria, amb una inversió de 550.000 euros i dos mesos i mig d’execució
  • L’interior de l’estació marítima, les parets i el sostre s’han rehabilitat, a conseqüència del temporal, amb un cost de 317.000 euros

 

El mes de gener passat, la zona de la pedrera i l’estació marítima del port de Palamós van patir danys estructurals a causa del temporal Gloria. Aquests dies ha finalitzat la reparació de la zona perimetral de la Pedrera i l’espai entorn de la bàscula del port. A la Pedrera hi ha les naus i una esplanada per a l’emmagatzematge de les mercaderies del port, així com les instal·lacions per guardar la maquinària d’algunes activitats portuàries. Aquesta actuació se suma a la reforma feta de l’estació marítima. Les dues obres d’emergència han suposat una inversió de Ports de la Generalitat de 867.000 euros.

Aquest dilluns, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha visitat la zona de la Pedrera, afectada pel temporal de gener i reparada per Ports de la Generalitat. El director general de Ports ha dit sobre l’actuació que “hem destinat 867.000 euros per arranjar els danys fets pel Gloria a la zona de la Pedrera i l’estació marítima del port de Palamós, per donar estabilitat, seguretat i restablir la normalitat dels serveis”. Gómez ha afegit: “Vull posar en relleu la celeritat en què ha treballat l’Administració portuària, tot i la situació actual, per tenir aquests dos espais enllestits al més aviat possible”.

La zona de la Pedrera

El temporal va afectar la zona de la bàscula, al costat de les naus dels operadors portuaris a banda de mar i la zona perimetral on hi ha les naus i a l’esplanada d’emmagatzematge de mercaderies del port de Palamós. L’actuació ha consistit a reforçar la zona de la bàscula amb peces d’escullera i blocs de formigó per estabilitzar l’espai i perquè els futurs temporals no afectin tant el vial de serveis del port.

A més, a banda de mar, al costat de les naus del Club Nàutic Costa Brava, també s’han reforçat els murets de formigó per protegir millor les instal·lacions. Així mateix, s’han reposat peces d’escullera i blocs de formigó per donar més estabilitat a la zona davant de nous temporals.

Joan Pere Gómez ha afegit: “Ara, hem finalitzat l’obra portuària i les pròximes setmanes es farà la instal·lació del sistema de videovigilància i els tancaments de seguretat”.

Ports de la Generalitat

Estació marítima

L’estació marítima del port de Palamós també va patir força danys, a causa dels ultrapassaments de l’onatge, la força de l‘aigua i el vent. L’entrada d’aigua amb virulència a l’edifici va causar desperfectes a l’interior, el sostre i les parets. Les obres d’emergència per rehabilitar l’estació marítima han tingut un cost de 317.000 euros.

L’actuació ha consistit en la rehabilitació de les instal·lacions, la substitució dels elements destrossats i la renovació del subministrament de serveis, per tal que l’edifici pugui donar servei a l’activitat de creuers, quan pugui començar la temporada,  així com a les diferents activitats de promoció que s’hi fan.

Aquesta rehabilitació ha suposat la impermeabilització de la coberta de l’edifici, el reforç de l’estructura: parets divisòries interiors, i la modificació de les parets exteriors i la façana. Així mateix, s’han canviat els tancaments de les portes i les finestres, i s’han renovat els equips de climatització. Quant al subministrament de serveis, s’han substituït les canonades d’aigua i la xarxa elèctrica.


20 de juliol de 2020

1  

Imatges

Visita a la zona de la Pedrera del port de Palamós

Visita a la zona de la Pedrera del port de Palamós 237

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 267

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia