Acció Exterior i Unió Europea

DEXI

Plans de treball 2020-2022 per a la cooperació

El Govern fa transversals les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament

Els departaments del Govern acorden plans de treball per dissenyar una política conjunta de cooperació

query_builder   20 juliol 2020 14:33

event_note Nota de premsa

Plans de treball 2020-2022 per a la cooperació

El Govern fa transversals les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament

Els departaments del Govern acorden plans de treball per dissenyar una política conjunta de cooperació

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha presentat avui un document que recull tots els plans de treball que s’han establert entre la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i tots els departaments i unitats de la Generalitat per al període 2020-2022.

DEXI

Els plans de treball tenen com a objectiu principal enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament com una acció de Govern, alhora que permet reforçar totes les activitats exteriors de la Generalitat per mitjà d’actuacions i polítiques vinculades amb el desenvolupament sostenible i l’acció humanitària, així com la formació d’una ciutadania global, responsable i compromesa amb els valors democràtics i els drets humans. És un exemple de com els departaments, cadascun des de la seva expertesa, contribueix a l’abordatge dels reptes globals i a la millora de la política pública de cooperació al desenvolupament. Amb la signatura d’aquests plans de treball, la Generalitat avança cap a la coherència de polítiques públiques per al desenvolupament, la coordinació, la col·laboració i la complementarietat en tota l’acció de Govern.

Pel conseller Bernat Solé, “els plans de treball 2020-2022 reflecteixen també el compromís del Govern amb la realitat post-COVID19, i signifiquen un pas més enllà de l’Ajut Oficial al Desenvolupament per entrar en el concepte d’inversió pública global, en coherència amb el compliment de l’Agenda 2030 i els 17 ODS”.  Els plans faciliten la visibilització dels recursos humans, econòmics i tècnics que poden aportar tots els departaments i les unitats de la Generalitat i estableixen el marc per compartir els coneixements de Catalunya i els països socis, així com la capacitat d’intercanviar experteses i impulsar la mobilitat i la gestió de coneixements. D’aquesta manera, s’estableixen sinergies entre els departaments, la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a iniciatives i complementar actuacions amb altres actors i entitats, com ONG, universitat, i empreses.

Aquest treball conjunt forma part de les prioritats del Pla Director de Cooperació 2019-2022 i és una oportunitat per millorar la coherència de polítiques per al desenvolupament i continuar avançant en les accions en marxa, per exemple en l’àmbit de la contractació pública i la internacionalització responsable de les empreses. La mobilitat de coneixement i  l’expertesa tècnica són elements importants per assessorar en el foment de les polítiques públiques de països i governs socis, que garanteixin la defensa del bé públic, així com per establir aprenentatges mutus i reforçar aliances estratègiques, a més de la implementació de l’enfocament de gènere i basat en drets humans en tots els àmbits de Govern.

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, ha destacat la importància d’una política construïda conjuntament per tots els departaments de la Generalitat i “la voluntat de consolidar la col·laboració, la coordinació i la complementarietat com un dels pilars distintius de la cooperació al desenvolupament del Govern de Catalunya”. Els departaments ja participen en les planificacions estratègiques de cooperació mitjançant els òrgans consultius i de participació, especialment la Comissió Interdepartamental. Ara bé, els plans de treball representen un salt qualitatiu important, ja que implica una nova estratègia de transversalitat de projectes i actuacions. El Departament d’Acció Exterior va impulsar els primers plans de treball el 2017-2018 i en aquesta edició ha optat per un termini més llarg que permeti una millora en la gestió i els resultats de les actuacions.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia