Direcció General de Comunicació

Moto

Autoritzada la modificació dels contractes per a l'organització dels Grans Premis de F1 i de MotoGP per a l'any 2020

query_builder   21 juliol 2020 14:00

event_note Nota de premsa

Autoritzada la modificació dels contractes per a l'organització dels Grans Premis de F1 i de MotoGP per a l'any 2020

  • La renegociació inclou l’eliminació del pagament del cànon corresponent als dos esdeveniments

El Govern ha autoritzat Circuits de Catalunya a signar una addenda de novació parcial en el contracte del Gran Premi de Fórmula 1 i una altra en el contracte del Gran Premi de MotoGP, totes dues relacionades amb la celebració d’aquests dos esdeveniments a Catalunya l’any 2020. Tant el Govern de Catalunya com les empreses organitzadores han convingut que, en el marc de les mesures adoptades per fer front a la Covid-19, aquests esdeveniments esportius no comptin amb presència de públic a les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya durant el seu desenvolupament. Per tal de compensar l’impacte d’aquesta decisió en l’equipament, l’acord també inclou la modificació de les condicions econòmiques dels dos contractes: no s’hauran d’abonar els cànons corresponents i, en el cas de la F1, es rebrà una compensació d’1 milió d’euros per fer front a les mesures extraordinàries contra la Covid-19.

L'acord amb Formula One World Championship Limited per a la celebració del Gran Premi de F1 preveu que la prova se celebri enguany els dies 14, 15 i 16 d’agost. L’addenda estableix els mecanismes de col·laboració entre Circuits de Catalunya i l’empresa per a la gestió de l’esdeveniment amb les màximes condicions de seguretat i inclou procediments per a eventuals modificacions en cas que finalment es pogués celebrar amb públic. El Gran Premi de F1, que ha estat declarat esdeveniment d’excepcional interès públic, estava previst inicialment per als dies 8, 9 i 10 de maig.

En el cas del Gran Premi de MotoGP, l'addenda signada amb DORNA preveu la celebració de l’esdeveniment els dies 25, 26 i 27 de setembre, i que l'empresa serà la responsable de redactar i establir els protocols de seguretat profilàctica (anomenats MotoGP Health and Safety Plan Covid19) que s’hauran de complir durant aquells tres dies per part de totes les persones que hi participin. El Gran Premi de Catalunya de MotoGP estava previst inicialment per als dies 5, 6 i 7 de juny.

La celebració d'aquestes dues competicions al circuit ubicat a Montmeló manté la projecció de la marca Catalunya arreu del món, tant a través de les seves audiències audiovisuals com de les diferents formes d’explotació i difusió que utilitzen. Malgrat que els dos esdeveniments se celebraran sense públic, la seva organització implicarà l’arribada d’unes 2.000 persones, entre els membres dels equips esportius i tot el personal tècnic de suport.

La reformulació d’aquests contractes permetrà reduir l’aportació que fa el Departament d’Empresa i Coneixement a Circuits de Catalunya, ja que no s’haurà d’afrontar el pagament dels cànons corresponents. D’acord amb el compromís adoptat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Parlament de Catalunya, aquest recursos ja s'estan destinant a mesures per  estimular l’activitat turística, comercial i industrial de Catalunya, que són tres dels sectors que s’han vist més afectats pels efectes de la lluita contra la Covid-19.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia