Direcció General de Comunicació

Bosc

El Govern aprova el Pla d'actuacions d'obres forestals 2021-2022

query_builder   21 juliol 2020 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla d'actuacions d'obres forestals 2021-2022

  • L’Executiu també dona llum verda al Pla economicofinancer de l’empresa Forestal Catalana, SA (FC), amb una aportació de 3.268.566 euros

El Govern ha aprovat el Pla d’actuacions d’obres forestals 2021-2022 i el Pla economicofinancer de l’empresa Forestal Catalana, SA (FC) per al període 2021-2022. Les aportacions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per aquest període seran de 3.268.566 euros.

D’acord amb l’experiència adquirida, el Pla economicofinancer (PEF) s’ha mostrat com un instrument de planificació que permet una estabilitat periòdica de les inversions que es realitzen en el medi forestal en tot el territori de Catalunya. Les actuacions del PEF han estat incloses al Programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, la qual cosa permet que la gran majoria d’actuacions estiguin cofinançades per fons comunitaris.

Les actuacions aprovades són principalment de prevenció d’incendis, de millora de la xarxa viària per la gestió forestal i del territori, de gestió dels boscos per afavorir l’adaptació al canvi climàtic i la millora dels hàbitats per a la biodiversitat. També actuacions d’hidrologia tant per protegir infraestructures de les pluges torrencials com de restauració d’hàbitats de ribera. Les obres es reparteixen per tota la superfície forestal de Catalunya, amb especial incidència en les zones d’alt risc d’incendi, els boscos públics, i en algunes Reserves Nacionals de Caça.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia