Direcció General de Comunicació

RMC

El Govern aprova un decret llei per regular alguns aspectes tècnics del trànsit entre la Renda Garantida de Ciutadania i l'Ingrés Mínim Vital

query_builder   21 juliol 2020 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret llei per regular alguns aspectes tècnics del trànsit entre la Renda Garantida de Ciutadania i l'Ingrés Mínim Vital

  • Una de les mesures previstes permetrà reduir els terminis de resolució de les sol·licituds

El Govern ha aprovat un Decret llei amb l’objectiu de regular alguns aspectes tècnics del trànsit de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) cap a l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i a l’inrevés, intentar minimitzar l’afectació a la ciutadania i harmonitzar les regulacions de les prestacions socials afectades per la implementació de l’IMV.

Una de les principals mesures que s’adopten amb aquest Decret llei és la reducció del termini de resolució de la Renda Garantida de Ciutadania dels sol·licitants de l’Ingrés Mínim Vital que han vist denegada la sol·licitud de l’INSS, i també la reducció del termini de resolució de la prestació complementària als ajuts, les pensions i les prestacions estatals a l’ingrés mínim vital per part dels sol·licitants que han vist aprovada la seva sol·licitud d’IMV.

D’aquesta manera, no es fa esperar les famílies en situació econòmica vulnerable els tres mesos de la resolució de l’IMV i després quatre mesos perquè es resolgui la RGC o tres mesos perquè es resolgui la prestació complementària.

El Decret llei aprovat avui també pretén regular dues casuístiques concretes:

  • La garantia del cobrament de la prestació de l’RGC o la prestació complementària fins al moment en que s’estimi l’IMV, per les sol·licituds presentades fins al 15 de desembre del 2020. Es preveu per part de l’IMV el pagament amb efectes retroactius des de l’1 de juny de 2020 per a totes les sol·licituds realitzades fins el 15 de setembre de 2020.
  • La suspensió del termini de resolució i notificació de l’RGC o la prestació complementària fins a la notificació de la resolució d’IMV per les sol·licituds de la RGC pendents de resoldre abans del 15 de juny 2020.

Finalment, es preveu l’harmonització d’elements tècnics i procedimentals entre l’RGC i l’IMV: els mètodes de presentació de la sol·licitud i la seva documentació a través de declaracions responsables; la modificació del termini de resolució de la RGC de quatre a tres mesos, i el compromís d’acordar i subscriure un pla d’activació i/o d’inclusió social també per a persones perceptores de l’IMV que percebin la prestació complementària.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia