Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani, durant la roda de premsa

La Generalitat destina més d'1,5 milions a reactivar l'economia de les Terres de l'Ebre, en el marc del Pla per a la recuperació econòmica i la protecció social

query_builder   31 juliol 2020 18:50

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina més d'1,5 milions a reactivar l'economia de les Terres de l'Ebre, en el marc del Pla per a la recuperació econòmica i la protecció social

  • Els consells comarcals del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre rebran un total de 812.800 euros per compensar els efectes de la COVID-19 
  • El departament de Treball atorgarà més de 500.000 euros per contractar 38 persones a l’atur
El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani, durant la roda de premsa

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han anunciat avui que la Generalitat destinarà un total de 1.572.466 euros per començar a donar forma al Pla de reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre i compensar els efectes de la pandèmia del coronavirus. D’aquests més d’1,5 milions, 812.800 euros es vehicularan a través dels consells comarcals del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre ( 400.000 dels quals provindran de l’IDECE i 412.800 del Departament de Treball), i 551.850 euros a través del Departament de Treball per contractar 38 persones a l’atur.

Aquesta inversió es farà en el marc del Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social que va presentar el Govern català la setmana passada per donar una resposta efectiva i transversal a la crisi derivada de la COVID-19 a Catalunya. “Ara del que es tracta és de distribuir i aterrar aquest pla i definir els projectes a nivell territorial, per tornar a posar el país dempeus amb un model, el de la reconstrucció, que sigui més just, d’igualtat, equitat i equilibri territorial”, ha assegurat Aragonès.

A banda d’aquests imports, el Treball, Afers Socials i Famílies ja ha atorgat 167.816,94 euros a professionals autònoms de les Terres de l’Ebre a través de l’ajut que va posar en marxa el Departament durant la primavera; i 40.000 euros a través de l’IDECE.

Aquest anunci s’ha fet en el marc d’una reunió entre el Govern català i els agents econòmics i socials del territori que ha tingut lloc a Tortosa i a la qual també han assistit els representants dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre.

Segons ha destacat el vicepresident en una atenció als mitjans de comunicació, “la col·laboració i l’acció conjunta” entre les administracions i els agents econòmics i socials del territori són “la clau per començar a donar forma al Pla de reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre”. “Una acció conjunta que permet potenciar l’abast territorial del projecte i, sobretot, per accentuar l’eficàcia de les mesures que s’adoptaran i fer del Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social un autèntic pla de país”, ha subratllat.


Mesures per impulsar plans de reactivació econòmica, i ajudar pimes i autònoms

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani ha anunciat que el Departament atorgarà 103.200 euros a cadascun dels consells comarcals de la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre per contractar nou personal, fer que el personal de plantilla es dediqui exclusivament a impulsar plans de reactivació socioeconòmica o a contractar un servei extern per a aquest mateix objectiu. És a dir, els consells comarcals de l’Ebre es beneficiaran d’una ajuda extraordinària enguany de 412.800 euros amb l’objectiu de compensar els efectes de la COVID-19.

El conseller també ha presentat tot un seguit de mesures dirigides a donar suport a les persones treballadores que s'han vist afectades econòmicament per la COVID-19 i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes i a les petites empreses perquè reprenguin l'activitat i mantinguin la capacitat productiva i els llocs de treball; i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació econòmica a partir de l'anàlisi de les necessitats del seu territori i de la concertació social i territorial.

Amb el Decret Llei 16/2020 de mesures urgent complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19 que ha aprovat el Govern, el Departament preveu altres mesures com una línia extraordinària de suport a la contractació de persones que estiguin en situació d’atur. En aquest sentit, el Departament atorgarà, en el marc de Treball i Formació COVID, 551.850,36 euros més per contractar a 38 persones en situació d’atur de les Terres de l’Ebre.

També estan previstes mesures com l’augment del suport a les persones autònomes que s’han vist afectades per la crisi econòmica i social de la covid19, ajuts a microempreses perquè mantinguin les persones treballadores que tenen contractades i també projectes de transformació digital i de nous models de negoci, especialment dirigides a l’àmbit del comerç local.

El conseller ha assegurat que per fer arribar els recursos a les persones, que són el centre de les nostres polítiques, necessitem treballar coordinadament i col·laborativament amb tots els actors rellevants per al desenvolupament econòmic i social. Sindicats, patronals, entitats... I especialment amb els ens locals. És al territori on es concreten les necessitats de la ciutadania i de les empreses. Tot aquest treball cooperatiu i col·laboratiu requereix de les complicitats i voluntat del territori. Com passa a Terres de l’Ebre.”

A més a més, El Homrani també ha destacat “la voluntat i l’esforç dels 4 consells comarcals de les Terres de l’Ebre per alinear-se i fer una proposta de plans de reactivació econòmica conjunta, que inclogui actuacions globals, necessitats i perspectives de territori sense defugir del caràcter singular de cada comarca, ni de la complementarietat d’uns i altres.”

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 78

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia