Direcció General de Comunicació

El Govern aprova destinar 1 milió d'euros per dur a terme una campanya de sensibilització als Joves enfront de la Covid-19

Es destina 1 milió d'euros per dur a terme una campanya de sensibilització als joves enfront de la Covid-19

query_builder   4 agost 2020 18:22

event_note Nota de premsa

Es destina 1 milió d'euros per dur a terme una campanya de sensibilització als joves enfront de la Covid-19

  • La campanya, promoguda pel Departament de la Presidència i que durà a terme Creu Roja Catalunya, es dirigirà als joves, preferentment en espais d’oci nocturn
  • Un miler d’agents joves, entre voluntaris i contractats, seran els encarregats de dur a terme l’acció de sensibilització i es desplaçaran especialment als municipis costaners

El Govern, a través del Departament de la Presidència, ha aprovat destinar 1 milió d’euros per a la posada en marxa de manera immediata d’una campanya dirigida als joves per sensibilitzar-los sobre la necessitat de prendre mesures que evitin la transmissió del virus de la Covid 19. Aquesta campanya la durà a terme Creu Roja Catalunya. La mesura se suma a totes les accions que duu a terme el Govern per contenir l’expansió del coronavirus a Catalunya. Les dades epidemiològiques indiquen que ens trobem en una situació de transmissió comunitària, per la qual cosa el Govern considera necessari trencar les cadenes de transmissió comunitària per evitar que continuïn creixent el nombre de casos.

La campanya, que es posarà en marxa de manera immediata, vol sensibilitzar els joves de l’impacte que suposa en la salut comunitària i individual la transmissió del virus de la Covid-19, fent especial incidència en les conductes de risc que adopten en no utilitzar degudament la mascareta, sobretot als espais d’oci nocturn. Prioritàriament, es durà a terme als municipis costaners on hi hagi major afluència de grups de joves, major densitat poblacional i on es concentrin espais o conductes de major risc vinculades a l’oci nocturn.

Per implementar-lo, Creu Roja Catalunya mobilitzarà un miler de joves, dels quals aproximadament uns 200 seran contractats i la resta voluntaris. Tots aquests joves faran de promotors de salut davant la Covid-19 per donar més efectivitat a la transmissió del missatge: de joves a joves. El miler de joves formaran equips de prevenció, que informin sobre les conductes de risc i la importància de la corresponsabilitat individual en la transmissió comunitària.

Paral·lelament a les accions de carrer, el Govern i Creu Roja també duran a terme una campanya comunicativa mitjançant les xarxes socials i els mitjans de comunicació, per tal d’amplificar la difusió del missatge.

Durant la primera fase de la pandèmia (entre l’1 i el 31 de març), el percentatge de casos entre 10 i 29 anys era només d’un 6%. En canvi, per aquest mateix grup d’edat al juliol (entre l’1 i el 23 de juliol), aquest percentatge es va elevar al 26 %. El volum més important de casos durant el mes de març es trobava entre els 50 i 79 anys. Ara, el major nombre de casos es troba en població més jove. De la mateixa manera la població entre 20-39 anys també presenta un increment del percentatge, del 15 % al març passa al 40% durant el mes de juliol. D’aquí, la necessitat d’aquesta campanya d’informació i conscienciació als joves que impulsa el Departament de la Presidència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia