Direcció General de Comunicació

digital

El Govern acorda col·laborar amb la Fundació EOI per impulsar la transformació digital d'empreses industrials catalanes

query_builder   1 setembre 2020 15:29

event_note Nota de premsa

El Govern acorda col·laborar amb la Fundació EOI per impulsar la transformació digital d'empreses industrials catalanes

·       El Consell Executiu ha aprovat que ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- signi un conveni amb la Escuela de Organización Industrial adscrita al Ministeri d’Indústria per oferir assessorament  a empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0

 

El Govern ha aprovat que ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- signi un conveni de col·laboració amb l’Escuela de Organización Industrial EOI -adscrita a la Secretaria General d’Indústria i Pime del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR)- per impulsar la transformació digital d’empreses industrials catalanes.

 

L’objectiu del conveni és que fins a 30 empreses catalanes, tant pimes com grans empreses, puguin rebre assessorament personalitzat aquest 2020 en el marc del programa Activa Industria 4.0 de MINCOTUR per iniciar i desenvolupar projectes en l’àmbit de la indústria 4.0. A través del programa, consultors especialitzats realitzaran un diagnòstic de la situació de les empreses participants en matèria de transformació digital i se’ls dissenyarà un pla d’actuació específic. Així, per exemple, s’analitzarà que l’empresa incorpori tecnologies vinculades a la indústria 4.0 com la impressió 3D, la realitat virtual o augmentada, el big data, la intel·ligència artificial, el 5G, la internet de les coses (IoT), el blockchain o la robòtica col·laborativa.

 

A través de conveni, ACCIÓ i EOI cofinançaran la major part del cost de la participació de les empreses en aquest programa, que està previst que puguin presentar les seves candidatures a partir del mes vinent.

 

Aquesta iniciativa reforça les activitats impulsades pel Departament d’Empresa i Coneixement mitjançant el programa ProACCIÓ 4.0 -articulat per la Direcció General d’Indústria a través d’ACCIÓ- que té per objectiu sensibilitzar, acompanyar i assessorar les empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0. La iniciativa es dirigeix tant a aquelles empreses que encara no han iniciat el seu procés de transformació tecnològica com a aquelles que ja estan duent a terme inversions en aquest camp.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia