Servei Meteorològic de Catalunya

mapes

Pertorbació mediterrània entre dimarts i dimecres

query_builder   7 setembre 2020 20:53

event_note Nota de premsa

Pertorbació mediterrània entre dimarts i dimecres

  •  La predicció indica la formació d’una pertorbació entre les Illes Balears i Catalunya que podria donar lloc a precipitació intensa, vent fort i onatge alterat

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el solc que està afectant Catalunya avui dilluns es tancarà i formarà una baixa en altura, la qual tindrà reflex a nivell de superfície amb la formació d’una pertorbació de cara a dimarts al migdia. A partir d’aquest moment, els models meteorològics mostren molta dispersió. Malgrat tot, alguna de les simulacions apunta la possibilitat que dimarts a la nit s’aprofundeixi força entre les Illes Balears i el litoral català. En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical. Aquest tipus de baixa es dona poc sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.

Pel que fa a la seva possible afectació a Catalunya, amb els mapes actuals es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres. A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat i al delta de l’Ebre.

 

Mapes

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat de pluja i estat de la mar.

A causa de la variabilitat en la situació meteorològica, en especial amb situacions de baixes mediterrànies aïllades, caldrà seguir atentament les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials: https://www.facebook.com/meteocat i https://twitter.com/meteocat.


7 de setembre de 2020

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 148

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia