Delegació del Govern davant la Unió Europea

Imatge expo

La mostra s'inaugurarà el 9 de setembre durant la celebració virtual de la Diada Nacional de Catalunya

L'Espai Catalunya Europa, a Brussel·les, acollirà l'exposició 'Catalunya: 7,5 milions de futurs'

query_builder   8 setembre 2020 19:26

event_note Nota de premsa

La mostra s'inaugurarà el 9 de setembre durant la celebració virtual de la Diada Nacional de Catalunya

L'Espai Catalunya Europa, a Brussel·les, acollirà l'exposició 'Catalunya: 7,5 milions de futurs'

L’Espai Catalunya Europa, situat a la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea a Brussel·les (Rue de la Loi / Wetstraat, 227), acollirà, a partir del 9 de setembre i fins al 13 de novembre, l’exposició 'Catalunya: 7,5 milions de futurs'.

Imatge expo{"name":"2020/09/08/20/25/20b59ef5-303c-4db5-9ec0-efc11869ceb1.jpg","author":"DGUE","type":"0","location":"0","weight":"19"}

L’exposició s’inaugurarà durant la celebració virtual, degut a les restriccions del coronavirus, que organitza la Delegació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En aquest acte, que serà moderat per la delegada Meritxell Serret i es podrà seguir pel canal de YouTube a les 18.30 hores, es vol fer una aproximació a Catalunya amb l’exposició, el concert de ‘Carlos Cano en clau de jazz’, i amb la gastronomia.

Compartim un territori, unes ciutats, una llengua, una cultura o una manera de ser i de viure. 'Catalunya: 7,5 milions de futurs' és la visió compartida del nostre país a través de les activitats socials, econòmiques o culturals dels catalans i catalanes. Es tracta d’un recorregut a través de dades, curiositats o metàfores per presentar la Catalunya d’avui a la ciutadania europea i internacional. 

L’exposició és una versió revisada i actualitzada de la mostra que es va presentar originalment al Palau Robert a principis de 2019. El nou context, a conseqüència de la pandèmia COVID-19, i el fet que estigui dirigida a ciutadans que no viuen a Catalunya han obligat a revisar el fons i la forma de l’exposició, i a buscar que sigui un instrument per donar a conèixer la complexitat geogràfica, sociològica i política del nostre país.

Per a la selecció de continguts de la mostra s’ha tingut en compte el posicionament històricament obert i europeista de la societat catalana. En aquest sentit, apareixen continguts molt lligats als plantejament actuals de la Unió Europea com l’Agenda 2030, el canvi climàtic, la millora del model de recerca i desenvolupament, la lluita contra les desigualtats socials i la competitivitat econòmica. 

L’exposició aborda tots aquests reptes a partir de preguntes bàsiques (qui s’enamora de nosaltres?, com naixem?, on vivim?, com mantenim el català viu?, com llegim?, entre d’altres) i es tanca amb una activitat interactiva que pretén interpel·lar els visitants sobre la seva visió de Catalunya, Europa i el seu futur conjunt. 

L'horari de visites de l'exposició ubicada a Brussel·les és de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h i els divendres de 10 a 15 h. L'Espai Catalunya Europa està tancat els caps de setmana i els dies festius a Bèlgica. 

La mostra, que es va presentar el 2019 al Palau Robert, l’organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència, i d'Economia i Hisenda, i ha estat coordinada pel periodista Quim Torrent.
`