Servei Meteorològic de Catalunya

Alpha NHC

Tempesta subtropical Alpha davant de Portugal

query_builder   18 setembre 2020 20:38

event_note Nota de premsa

Tempesta subtropical Alpha davant de Portugal

  • El Centre Nacional d’Huracans (NHC) inicia el seguiment de la tempesta subtropical Alpha, situada a l’oest de Portugal, on podrà donar lloc a vent fort i pluja abundant

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el Centre Nacional d’Huracans (NHC), que depèn de l’agència meteorològica americana National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), ha començat a seguir la tempesta subtropical Alpha, situada a hores d’ara davant la costa de Portugal.

La temporada d’huracans d’aquest any està sent tant activa que ja s’ha esgotat la llista de noms de ciclons tropicals (el darrer de l’alfabet llatí és el Wilfred, una tempesta tropical situada al centre de l’Atlàntic), i s’ha començat la segona llista de noms amb la primera lletra de l’alfabet grec, Alpha. Aquest fet només havia passat l’any 2005.

Aquests tipus de fenòmens meteorològics, com l’Alpha, s’originen sobre aigües tropicals o subtropicals, i tenen una circulació de vent tancada sobre un centre força ben definit. Tot i que el vent màxim està lluny del centre, pot donar lloc a velocitats elevades, així com pluja abundant i tempestes intenses.

El NHC informa que la tempesta subtropical Alpha creuarà Portugal de sud a nord, tot i que es debilitarà a mesura que avanci sobre la Península Ibèrica. Es desfarà al Cantàbric i no es preveu que afecti Catalunya. A continuació es pot veure la predicció del recorregut del centre de la depressió (font: NHC):

AlphaNHC

Segons el Instituto Português do Mar e da Atmosfera (IPMA), es preveuen ventades fortes (ratxes de més de 100 km/h), pluja abundant i tempestes a Portugal durant les pròximes 24 hores. Per aquest motiu, l’IPMA ha emès diversos avisos meteorològics:

IPMA

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials: https://www.facebook.com/meteocat i https://twitter.com/meteocat.

18 de setembre de 2020

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 242

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia