President

5a Fira Encontats

President Torra: "No són els independentistes qui judicialitzen la política sinó l'estat espanyol que manté Cuixart i Sànchez a la presó per demanar llibertat"

query_builder   20 setembre 2020 16:57

event_note Nota de premsa

President Torra: "No són els independentistes qui judicialitzen la política sinó l'estat espanyol que manté Cuixart i Sànchez a la presó per demanar llibertat"

 

  • El cap del Govern titlla el president espanyol de “tros de quòniam” per la seva actitud davant el conflicte català

 

  • Quim Torra ha inaugurat avui la 5a edició de la Fira-Mercat del conte infantil, Encantats, a Balaguer

 

  • El president ha confirmat que dimarts el Consell Executiu declararà la Cultura com a “bé essencial” i s’ha compromès a treballar per crear un espai d’homenatge nacional als escriptors i il·lustradors infantils
Inauguració 5a Fira-Mercat Encontats
El president Torra visitant els estands de la Fira. Autor: Rubén Moreno


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat avui, coincidint amb el tercer aniversari dels fets del 20-S davant la conselleria d’Economia, que “és una vergonya que l’estat espanyol, mani qui mani, continuï tenint a la presó dos líders de la societat civil per demanar llibertat, una cosa que a qualsevol lloc del món es demana amb tranquil·litat”. El cap de l’Executiu ha assegurat que “no són els independentistes qui judicialitzen la política” com ahir va dir el president Sánchez, sinó “l’estat espanyol”, perquè “Jordi Cuixart i Jordi Sànchez tenien tot el dret a expressar-se lliurement com ho van fer i són a la presó”. Per això, el president ha respost Pedro Sànchez titllant-lo de “tros de quòniam”.

Quim Torra ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte inaugural de la 5a edició de la Fira-Mercat del conte infantil “Encontats”, que se celebra a Balaguer. El cap de l’Executiu ha participat també de l’homenatge que en el marc de la mostra s’ha fet a l’escriptor i fill adoptiu del municipi, Josep Vallverdú, i que ha consistit en la descoberta d’una estàtua dedicada a un dels seus personatges més famosos, el gosset Rovelló.

Creació d’un espai d’homenatge a la literatura infantil

El president Torra ha insistit en el seu discurs inaugural, com ja ha fet en les darreres setmanes, que “la cultura és segura” i que és “un servei essencial”. Per això, el cap del Govern ha confirmat que aquest proper dimarts el Consell Executiu aprovarà la declaració de la Cultura com un “bé essencial del país”.

El president ha recordat en el seu discurs “el nivell formidable” que tenen els escriptors i il·lustradors infantils catalans, com el propi Vallverdú, Roser Capdevila o Pilarín Bayés, padrines aquestes dues últimes de la Fira, i ha lamentat que Catalunya no hagi dedicat encara “un espai d’homenatge nacional”, als autors de literatura infantil. En aquest sentit, Quim Torra s’ha compromès a treballar per a “fer possible” un centre a l’estil del que existeix a Estocolm, i ha assegurat que Balaguer, per la seva tradició en el sector, seria una “molt bona ubicació”.

A més de l’homenatge a Josep Vallverdú, el president ha assistit també al  traspàs del padrinatge de la Fira-Mercat, que ha passat de Roser Capdevila a Pilarín Bayés. A l’acte han participat també l’alcalde de Balaguer, Joan Ignasi Vidal; el propi escriptor Josep Vallverdú, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre altres autoritats

 

3  

Imatges

Foto autors

Foto autors 22

Foto estàtua

Foto estàtua 16

Foto Fira

Foto Fira 19

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia