Direcció General de Comunicació

Bellvitge

L'executiu acorda construir amb urgència dos nous edificis polivalents als hospitals de Bellvitge i de Can Ruti

query_builder   22 setembre 2020 15:25

event_note Nota de premsa

L'executiu acorda construir amb urgència dos nous edificis polivalents als hospitals de Bellvitge i de Can Ruti

  • Els nous edificis permetran ampliar l’espai disponible per prestar el servei d’assistència sanitària, sumant 216 llits d’UCI en el marc de la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19

 

El Consell Executiu ha aprovat l’execució immediata dels projectes de construcció dels nous edificis polivalents vinculats a l’Hospital Universitari de Bellvitge, al terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat, i a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), de Badalona. Aquestes edificacions, que es realitzaran amb procediments industrialitzats, tindran com a primer objectiu prestar amb la màxima urgència el servei d’assistència sanitària en el marc de la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Els dos projectes, que impulsa el Departament de Salut, sumaran 216 nous llits d’UCI.

 

La setmana passada, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Catalunya ja va emetre informe favorable sobre tots dos projectes. Les raons d’urgència i excepcional interès públic que concorren han fet que quedin exempts de llicència urbanística.

 

A Can Ruti, la instal·lació se situarà en el pati pavimentat, al sud de l'edifici principal, davant l'aparcament. Serà un edifici rectangular amb cinc plantes d'alçada i es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat. Oferirà una capacitat màxima de 108 llits d'UCI i una superfície útil d'uns 2.539 m². La superfície total construïda serà de 5.105 m².

 

A Bellvitge, el nou edifici s'emplaçarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut. Amb una superfície útil de 3.027,46 m² i una capacitat màxima també per a 108 llits d'UCI, quedarà ubicat dins l’illa delimitada pels carrers de la Residència, de la Feixa Llarga, l’avinguda de la Granvia i l’avinguda de la Mare de Deu de Bellvitge, al seu extrem nord-oest, ocupant part del terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcament de vehicles.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia