Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Ordinador

El Govern aprova el Decret que permetrà celebrar les eleccions agràries de 2021 amb vot electrònic

La pagesia serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic

query_builder   23 setembre 2020 13:11

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret que permetrà celebrar les eleccions agràries de 2021 amb vot electrònic

La pagesia serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic

Ordinador
Les pròximes eleccions agràries, que tindran lloc l'any 2021,seran les primeres en què es podrà votar electrònicament

El Govern ha aprovat el Decret que permet que les pròximes eleccions agràries, que tindran lloc l’any 2021, siguin les primeres en què es podrà votar electrònicament.

Per fer-ho, calia impulsar una modificació legislativa que introduís la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries, eleccions que ara mateix estan regulades a la Llei 17/2014, de 23 de desembre.

Amb l’aprovació d’aquest decret, aquesta llei ha quedat modificada i la votació electrònica substituirà la votació física i en paper tradicional vigent en l’actualitat i presentarà els avantatges propis de la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit electoral. D’aquesta manera, la pagesia serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic.

La implementació del vot electrònic amb cens universal permetrà garantir l’efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots, i assolir una efectiva reducció dels costos econòmics associats al procediment electoral (i també beneficiar el medi ambient atenent l’evident reducció del consum de paper). Els electors podran votar remotament des de qualsevol lloc o en els punts presencials que s’estableixin per a l’assistència en el vot electrònic.

En el vessant tecnològic d’aquest projecte de votació electrònica, el Departament d’Agricultura compta amb la col·laboració de la Direcció d’Innovació i Dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Les anteriors eleccions agràries van tenir lloc el 28 de febrer de 2016, hi va participar el 53,9% del cens de 26.001 electors i electores i va caldre constituir 565 meses electorals en 555 municipis.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.