Educació

Foto

Un 91% dels centres educatius de Catalunya tenen tots els grups estables en funcionament

query_builder   23 setembre 2020 13:58

event_note Nota de premsa

Un 91% dels centres educatius de Catalunya tenen tots els grups estables en funcionament

  • Es posa en marxa l'aplicació Traçacovid, una mesura de transparència per conèixer la incidència de la Covid-19 als centres educatius

 

  • Hi ha 602 grups confinats i 1.123 casos positius incloent alumnat, docents, personal d’administració i serveis, personal d’atenció educativa i personal extern
foto

A data d’avui, el 91% dels centres educatius d’arreu de Catalunya tenen tots els grups estables en funcionament. Així ho han anunciat la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en la roda de premsa habitual de seguiment de la pandèmia en l’àmbit educatiu.

Núria Cuenca ha exposat les incidències de casos de Covid-19 als centres: 602 grups confinats i 10.595 persones confinades –de les quals 9.628 són alumnes, 837 són docents, personal d’administració (PAS) i servei i personal d’atenció educativa (PAES), i 129 són personal extern-.

Pel que fa als casos positius confirmats, són un total de 1.123 persones, dels quals 970 corresponen a alumnat, 147 a docents, PAS i PAE, i 6 a personal extern.

Las secretària general ha remarcat que “fem una valoració positiva perquè les escoles a dia d’avui poden seguir fent la seva funció social. Poden garantir el dret a d’educació dels infants per tal que puguin anar físicament a fer el seu desenvolupament personal”. En aquest sentit, ha reiterat l’agraïment als professionals de l’educació per “l’esforç per tal d’organitzar l’escola per poder-se centrar en els aspectes pedagògics i en recuperar les mancances després de 6 mesos de tancament”.

Núria Cuenca ha anunciat que avui ha entrat en marxa l’espai web públic Traçacovid, una mesura de transparència per conèixer quina és la incidència de la Covid-19 als centres educatius catalans. L'aplicació “actualitzarà la informació, farà el seguiment i permetrà recercar les dades en funció de cada un dels centres del sistema, i estarà a l’abast de qualsevol ciutadà que vulgui informació d’un centre concret”.

Pel que fa als cribratges, la secretària d’Educació ha avançat que per tal de detectar els casos asimptomàtics i conèixer els casos, a partir de demà es farà un cribratge a l’Escola Puig Agut de Manlleu, dimarts 29 a l’Escola Barrufet de Barcelona, i a l’Hospitalet a l’Escola Joaquim Ruyra, l’Institut Eduard Fontserè i l’escola bressol municipal. En aquest sentit, ha volgut recordar a les famílies que les proves PCR “no són doloroses, i fer-les al centre escolar és un element de confort pels alumnes perquè és un entorn que no és estrany per ells i perquè estan acompanyats pels tutors que coneixen i els hi poden donar suport”. També ha insistit que la mesura permet tallar les cadenes de contagis i “és una de les mesures importants per complir l’objectiu que els centres puguin seguir fent la seva funció social”.

web
El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha valorat que els circuit establerts han funcionat satisfactòriament com a balanç de la primera setmana d’activitat lectiva als centres educatius en l’actual context de la COVID-19. Ramentol ha posat en valor que la majoria dels cribratges realitzats fins ara dels grups de convivència estable s’hagin desenvolupat majoritàriament a les escoles.

Segons les dades obtingudes, en aquesta primera setmana de curs s’han realitzat 16.259 proves PCR en alumnes d’entre 0 i 15 anys, de les quals un 6% han resultat positives. Aquest grau de positivitat és inferior al de població adulta (que de mitjana és del 7,5%) i, sobretot, està més a prop del que la Organització Mundial de la Salut considera com a epidèmia estabilitzada i controlada: quan la positivitat en població pediàtrica és del 5% o per sota del 5%.

Ramentol no ha valorat com a bona la situació epidemiològica per la COVID a Catalunya, en tant que en els darrers dies hi ha hagut una tendència a l’alça, tant pel que fa a l’increment de la taxa de transmissió com pel que fa al risc de rebrot. “L’epidèmia no està en contracció i cal recalcar el missatge que fa setmanes que enviem: les escoles són espais segurs perquè hi ha mesures avalades per l’experiència i l’evidència científica. Cal fer una crida a les famílies per què seguim aplicant-les en les llars, en les trobades fora de casa. Siguem exigents amb les escoles, però també autoexigents quan sortim de l’escola i traslladem els infants fora del centre”, ha reblat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia