Territori

granja escarp

Territori i Sostenibilitat invertirà 3 MEUR en la millora de la vialitat a la Granja d'Escarp

query_builder   25 setembre 2020 18:41

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat invertirà 3 MEUR en la millora de la vialitat a la Granja d'Escarp

  • El conseller Damià Calvet i l’alcalde Manel Solé signen un conveni per a la cessió a l’Ajuntament de la travessera de l’LP-7041 i del traspàs a la Generalitat del camí de Mequinensa

 

  • La Generalitat eixamplarà i millorarà el traçat del camí de Mequinensa i construirà un nou vial entre l’LP-7041 i l’avinguda del Segre
granja escarp

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de la Granja d’Escarp (Segrià), Manel Solé, han presentat el conveni formalitzat entre el Departament i l’Ajuntament per al canvi de titularitat de dos trams viaris i per a l’execució d’obres de millora de la vialitat al municipi. La Generalitat invertirà 3 MEUR en la millora del camí de Mequinensa i en la construcció d’un nou vial entre l’LP-7041 i l’avinguda del Segre.

 

L’acord estableix la cessió de l’Ajuntament al Departament de Territori i Sostenibilitat del camí de Mequinensa, que connecta la carretera LP-7041 amb l’A-2414, al límit amb l’Aragó. Les obres que el Departament durà a terme en aquesta via, de quatre quilòmetres, consisteixen en l’eixamplament i millora del seu traçat, amb una inversió prevista de 2 MEUR, amb l’objectiu d’adaptar-la al seu caràcter de connexió entre Catalunya i l’Aragó. Es preveu que els treballs comencin el 2022.

 

D’altra banda, Territori i Sostenibilitat construirà un vial entre la rotonda de l’LP-7041 situada al quilòmetre 19,7 i l’avinguda del Segre, amb un pressupost previst d’1 MEUR. Aquesta actuació servirà per a canalitzar, sense passar per l’interior del nucli de la Granja d’Escarp, d’una banda, el trànsit provinent tant de l’LP-7041 com del camí de Mequinensa, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d’Escarp o dirigir-se cap a la C-45, a l’altura de Maials; i, d’altra banda, el trànsit provinent de la  C-45, des de Maials, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d’Escarp o dirigir-se cap a l’LP-7041. El Departament està treballant actualment en el projecte constructiu d’aquesta actuació i preveu iniciar els treballs corresponents el 2021.

granja escarp

Finalment, la Generalitat cedirà a l’Ajuntament el tram urbà de la carretera LP-7041, de 370 metres, donat que ha perdut el seu caràcter de carretera i té una funcionalitat més local. A més, preveu l’execució per part del Departament de treballs de pavimentació a l’LP-7041 per un valor de prop de 100.000 euros.

 

 

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 210

Fotografia

Fotografia 263

Plànol nou vial

Plànol nou vial 83

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 221