Direcció General de Comunicació

Consellera Budó

Consellera Budó: "El poble català ha estat a l'alçada davant la pandèmia"

query_builder   25 setembre 2020 22:37

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "El poble català ha estat a l'alçada davant la pandèmia"

La portaveu del Govern ha presidit l’acte de lliurament dels Premis Banyolí de l’Any que ha tingut lloc aquest vespre a Banyoles

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat, una vegada més, el ple suport del Govern català a la important i valuosa tasca que duen a terme els equips sanitaris i d’emergències però també ha lloat l’actitud de la societat catalana, en general, durant l’actual pandèmia de la Covid-19. “Avui puc afirmar, ben orgullosa, que el poble català ha estat a l’alçada. Us ho dic molt sincerament. Ens hem trobat davant d’un escenari d’assaig i error constant perquè ens estem enfrontant encara a una cosa que fins ara era desconeguda. L’hem patit tots. Cadascuna de les persones del nostre país, les administracions, el teixit social, el teixit empresarial i també la societat civil. Però, també l’hem estat lluitant i treballant conjuntament per fer-hi front, tenint en compte tots els col·lectius més vulnerables. Penso que això també ens ha de fer ser conscients del que hem fet com a país”, ha manifestat.  Així ho ha dit durant el lliurament dels premis Banyolí de l’Any que ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

 

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, també han assistit a l’acte, que organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, serveix per reconèixer la feina i la trajectòria de ciutadans, empreses i iniciatives banyolines destacades.

La portaveu del Govern ha considerat un gran encert que el Premi a la Millor Iniciativa Social hagi estat per al col·lectiu de sanitaris, cuidadors de residències de la gent gran i equips d’emergència, protecció civil i cossos policials de Banyoles.  Budó els ha dit: “Us encoratjo a seguir endavant, no esteu sols i el Govern de la Generalitat ens mantindrem al vostre costat en tot moment”.

La consellera de la Presidència també ha felicitat Nahi Drammeh que ha estat guardonada amb el Premi Banyolina de l’Any 2020. Drammeh, politòloga de 26 anys, ha estat designada Jove Ambaixadora pel programa ONE Global Activists, col·lectiu internacional que col·labora amb la campanya de l’Organització Mundial de la Salut perquè la futura vacuna de la Covid-19 sigui també assequible als països del tercer món. El premi reconeix la seva tasca diplomàtica perquè la vacuna arribi tant als territoris que tenen recursos com als que no en tenen. Budó li ha agraït la feina. “Gràcies pel teu compromís social, la teva fortalesa i la teva capacitat de fer coses bones per a la gent”, ha afirmat.

En el seu parlament, la portaveu del Govern ha recordat la importància del teixit empresarial català i en aquest context, ha elogiat l’empresa Xocolates Torras que ha estat distingida amb el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial. Budó ha alabat aquesta companyia creada fa 130 anys i amb un fort arrelament al territori. “L’excel·lència empresarial, l’aposta per la innovació i la producció  sostenible, esdevenint ambaixadors de Catalunya exportant a més de 40 països d’arreu del món, són la vostra carta de presentació, una fita que cal reconèixer com ho fa aquest premi”, ha ressaltat.

El cartell de guardonats s’ha tancat amb el Premi a la Trajectòria Personal que ha anat a parar a mans d’Enric Estragués, meteoròleg banyolí i estudiós del temps i el seu impacte en el territori, autor, entre altres, d’un treball de recerca sobre les greus inundacions que va patir Banyoles l’any 1932. La consellera de la Presidència ha valorat que “gràcies a persones com vostè, mantenim els lligams que ens uneixen a aquesta terra”.

La portaveu del Govern ha reblat el seu discurs afirmant que, malgrat el temps actual, ple d’incerteses, iniciatives com els Premis Banyolí de l’Any, “que posen de relleu tasques i trajectòries, també són una manera d’aconseguir un món millor”.

 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 114

Fotografia

Fotografia 113