Empresa i Treball

El conseller Tremosa lliyra el premi al venecedor de la cursa de MotoGP

Conseller Tremosa: "Hem de garantir la continuïtat del model d'èxit que és el Circuit de Barcelona-Catalunya"

query_builder   27 setembre 2020 18:29

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Hem de garantir la continuïtat del model d'èxit que és el Circuit de Barcelona-Catalunya"

El conseller Tremosa lliura el premi al vencedor de la cursa de MotoGP

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que l’objectiu del Govern és “garantir la continuïtat del model d’èxit que és el Circuit de Barcelona-Catalunya”, i que assumirà la presidència de la infraestructura per tal de “fer front als reptes urgents que afronta l’entitat”, com la renovació dels contractes dels campionats de F1 o de MotoGP. Tremosa, que avui ha assistit a la celebració del GP de Catalunya de MotoGP, ha recordat que, segons demostren alguns estudis, el Circuit genera un impacte econòmic de més de 300 milions d’euros anuals, i que la part d’aquests recursos que es tradueixen en impostos, uns 60 milions, compensen “amb escreix” l’aportació que hi fa la Generalitat, a més de dinamitzar l’economia de la comarca i posicionar la marca Catalunya arreu del món. “No tot són les grans competicions internacionals: el circuit té activitat gairebé cada dia de l’any”, ha reblat.

El conseller assumirà dimarts la presidència de Circuits de Catalunya, SL, l’empresa que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya després de la dimissió, el passat divendres, de Maria Teixidor. De fet, avui mateix s’ha reunit amb el president de Dorna, empresa organitzadora del campionat mundial de MotoGP, a qui ha agraït la voluntat de “col·laborar amb nosaltres i fer del traçat de Montmeló una seu permanent de la competició”. A més, Tremosa ha mostrat la seva disposició a participar en les negociacions per a la renovació del contracte de la F1, que s’hauria de materialitzar a curt termini. “L’empresa disposa de personal qualificat per dur a terme aquestes negociacions; jo les acompanyaré i prendré part en allò que convingui”, ha matisat. Tremosa ha anunciat que, un cop s’hagin resolt aquestes urgències, es revisarà el model de governança de l’entitat.

En aquest sentit, Tremosa també ha valorat l’impacte de la COVID-19 en els grans esdeveniments esportius. “Hem d’aprendre a conviure amb aquesta situació: enguany no hi ha hagut públic, però hem aconseguit salvar el fil de la continuïtat dels principals esdeveniments mundials que s’hi celebren. Ara hem d’analitzar com podrem estar d’aquí un any pel que fa a vacunes o testos ràpids, perquè això ens obliga a tots a un replantejament de la situació”, ha valorat. En aquest sentit, el conseller també ha posat en valor les mesures de prevenció que es realitzen al Circuit, i ha explicat que aquest cap de setmana s’han realitzat 2.000 proves PCR per a al GP de MotoGP.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________