Direcció General de Comunicació

Empreses estrangeres

Catalunya compta cada vegada amb més presència d'empreses estrangeres

query_builder   28 setembre 2020 08:11

event_note Nota de premsa

Catalunya compta cada vegada amb més presència d'empreses estrangeres

Empreses estrangeres
  • ACCIÓ identifica 8.900 filials d'empreses estrangeres ubicades a Catalunya, un 3% més que el 2018 
  • Més presència d’empreses estrangeres es tradueix en creació de llocs de treball qualificats, més talent, més connexió internacional 
  • Els països amb més empreses establertes a Catalunya són França (13% del total), Alemanya (13%), Estats Units (12%), Itàlia (9%) i el Regne Unit (9%) 
  • Destaca el cas de la Xina, que el 2013 ocupava la posició número 33 del rànquing i que actualment és el 14è país amb més empreses
  • 369 empreses estrangeres (16% del total) ubicades a Catalunya són de sectors tecnològics 
  • Aquests projectes d’inversió estrangera han suposat la creació de 5.757 llocs de treball el 2019 (un creixement del 5,5% interanual) i el manteniment de 1.349 addicionals (+6,3%)

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha identificat 8.900 filials d’empreses estrangeres ubicades a Catalunya (dades 2019).

Els països amb més presència d’empreses estrangeres són França (amb el 13% del total), Alemanya (13%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Regne Unit (9%), Països Baixos (7%), Suïssa (5%), Luxemburg (4%), Dinamarca (3%) i el Japó (3%).

Segons les dades d’ACCIÓ, l’ecosistema de filials d’empreses estrangeres a Catalunya és dinàmic i alhora consolidat: un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys, mentre i un 63% té més de 10 anys.

Increment del sector tecnològic

Catalunya es dediquen a les infraestructures (11,5% del total), les TIC-transformació digital (7,7%) i la maquinària i béns d’equip (7,4%).

Suport públic a la inversió estrangera

L’estratègia de captació d’inversions estrangeres es lidera a Catalunya des d’ACCIÓ mitjançant la unitat Catalonia Trade & Investment. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

En aquest sentit, l’any passat ACCIÓ va captar 365,2 milions d’euros d’inversió estrangera l’any 2019, un 13% més que l’any anterior. Així, per cada euro públic de pressupost que la Generalitat ha destinat a l’atracció d’inversió estrangera s’ha aconseguit un retorn de 144 euros d’inversió per part de companyies multinacionals

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia