President

El president Torra, en un moment de la declaració institucional

President Torra: "Portaré la llibertat d'expressió i la nostra causa d'independència a Europa, i guanyarem"

query_builder   28 setembre 2020 20:30

event_note Nota de premsa

President Torra: "Portaré la llibertat d'expressió i la nostra causa d'independència a Europa, i guanyarem"

  • El 131è president ha assegurat en una declaració institucional que “un dels obstacles per a la independència és la mateixa autonomia”
  • Ha afirmat que les eleccions properes eleccions "han de ser un nou plebiscit que confirmi el referèndum del Primer d’Octubre”
  • Quim Torra ha remarcat que “ni abandono ni em resigno, i encara menys accepto aquesta sentència que vol enderrocar el Govern de Catalunya
El president Torra, en un moment de la declaració institucional
El president Torra, en un moment de la declaració institucional

El 131è president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquesta tarda en una declaració institucional que “ni abandono ni em resigno, i encara menys accepto aquesta sentència que vol enderrocar el Govern de Catalunya”. Fer-ho, ha dit, “seria acceptar que la repressió contra la causa justa de la independència de Catalunya és acceptada per tots nosaltres”. Per això, ha insistit: “Portaré la llibertat d’expressió i la nostra causa d’independència a Europa. I guanyarem”.

Durant la declaració institucional, que ha fet a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat després de rebre la notificació de la sentència del Tribunal Suprem de mans del TSJC, Quim Torra ha afirmat que “no ens fa res comptar-nos tantes vegades com calgui”. Perquè “volem que la ciutadania sexpressi sempre, volem la independència, volem exercir lautodeterminació, però sobretot volem una democràcia de qualitat per al nostre país”. I ha dit que les eleccions que es faran en els propers mesos “han de ser un punt d’inflexió, un nou plebiscit i un nou mandat que confirmi el referèndum del Primer d’Octubre”.

En aquesta mateixa línia, el president Torra ha instat la ciutadania a “no normalitzar mai la situació actual”. “A cada dia de presó, més democràcia; a cada nova irregularitat dels tribunals, més vots a les urnes; a cada dia d’exili, més organització cívica per a la República; a cada nou cas de repressió, més desobediència civil”. “Preparem-nos per a la ruptura democràtica, pacífica i desobedient”, ha conclòs.

En un altre moment del seu discurs, el 131è president ha mostrat la seva convicció que “un dels obstacles per a la independència és la mateixa autonomia”. Una autonomia, ha assenyalat, “on el Parlament no publica les resolucions que s’hi aproven, i on el Govern veu com el seu president és depurat del càrrec per un cop ordit pels poders de l’Estat espanyol”. 

Per aquest motiu, ha remarcat que “l’única manera d’avançar és a través de la ruptura democràtica. Com l’1 d’octubre, el 3 d’octubre, i el 27 d’octubre”. “L’única garantia de deixar enrere el règim del 78 és el moviment independentista català”, ha reblat.

1  

Imatges

El president, durant la declaració institucional

El president, durant la declaració institucional 1661

1  

Fitxers adjunts

Declaració institucional

Declaració institucional
PDF | 123

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia