Territori

Imatge de la signatura d'un document

La xarxa d'atenció del servei d'assessorament en habitatge Ofideute creix amb un nou punt a Mataró

query_builder   29 setembre 2020 12:38

event_note Nota de premsa

La xarxa d'atenció del servei d'assessorament en habitatge Ofideute creix amb un nou punt a Mataró

  • La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament Mataró han obert aquest mes de setembre una oficina d’intermediació en habitatge al municipi

 

  • Amb aquest, ja són 83 els punts d’assessorament a tot Catalunya

 

  • El servei Ofideute de Vic, que ja estava en funcionament, ha passat a formar part de la xarxa de punts del Servei d’Intermediació de la Diputació de Barcelona (SIDH)
Imatge de la signatura d'un document

La xarxa d’oficines del servei d’assessorament en habitatge Ofideute, que impulsa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, creix avui amb l’obertura d’un nou punt a Mataró, arribant així als 83 a tot Catalunya.

Aquest punt de Mataró forma part del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) impulsat per la Diputació de Barcelona i concertat amb els ajuntaments, els consells comarcals, els col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Barcelona.

El servei Ofideute assessora a famílies amb dificultats per al pagament dels seus préstecs hipotecaris o per al pagament de lloguer quan l’arrendador és un gran tenidor d’habitatge. També a famílies que poden tenir dret a un lloguer social obligatori en funció de les lleis d’emergència habitacional (llei 24/2015 i 4/2016).  Finalment, en col·laboració amb Agència Catalana de Consum, permet iniciar mediacions en consum a les persones que consideren que tenen clàusules abusives en els seus contractes hipotecaris. A hores d’ara, hi ha 82 punts Ofideute a tot Catalunya.

L’any 2016, com a conseqüència d’una demanda creixent d’informació i assessorament sobre el deute hipotecari i el lloguer motivada per les dificultats de pagament de l’habitatge, la Diputació va establir els seus serveis d’intermediació en l’àmbit de l’habitatge.

Aquest servei, que la Diputació ha desplegat per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb l’Ofideute i compta amb la col·laboració dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona, i té la voluntat d’augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament del lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

D’altra banda, aquest mes de setembre el punt Ofideute de Vic, que ja estava en funcionament, ha passat a formar part de la xarxa de punts d’intermediació vinculats a la Diputació de Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 110