Interior

Foto

El conseller Sàmper es reuneix amb les associacions municipalistes

query_builder   29 setembre 2020 18:40

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper es reuneix amb les associacions municipalistes

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha reunit aquesta tarda, per videoconferència, amb representants de l’Associació Catalana de Municipis, encapçalada pel seu president, Lluís Soler, i la Federació de Municipis de Catalunya, encapçalada per la seva presidenta, Olga Arnau, per tractar temes relatius a la seguretat des de l’àmbit municipal i la col·laboració amb el Departament d’Interior.

La reunió ha servit per posar sobre la taula temes com les ocupacions o el paper de les administracions locals en la lluita contra la pandèmia. En aquest sentit, el conseller Sàmper ha ofert al món local la col·laboració del Departament d’Interior per buscar maneres d’abordar la problemàtica de les ocupacions.

Sàmper ha manifestat que cal treballar per trobar solucions a les ocupacions de caràcter violent amb màfies organitzades. Pel que fa a les ocupacions per part de persones vulnerables ha explicat que ja ha començat a treballar aquesta problemàtica, a la que cal fer front de forma transversal, cercant solucions amb el conjunt d’institucions implicades. El conseller ha demanat encarar aquesta problemàtica no només des del vessant policial, ja que “els cossos de seguretat són els darrers en intervenir”

El conseller també ha posat en valor la tasca del món local en la lluita contra la pandèmia, des d’un vessant preventiu i d’assegurar que es compleixin les mesures de seguretat per evitar la difusió de la covid-19.

A la videoconferència també hi han assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer; el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; la secretària general de l’ACM, Joana Ortega, i el seu vicepresident i alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz.