Interior

Conseller Sàmper: "A L'Hospitalet les dades sobre fets delinqüencials són bones però cal millorar la percepció de seguretat de la ciutadania"

query_builder   5 octubre 2020 13:49

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "A L'Hospitalet les dades sobre fets delinqüencials són bones però cal millorar la percepció de seguretat de la ciutadania"

Foto reunió L'Hospitalet

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha afirmat que cal treballar per millorar la percepció “de que L’Hospitalet és una ciutat plenament segura”. Sàmper ha manifestat que el reforç de la plantilla de Mossos d’Esquadra que s’han destinat a la segona ciutat més poblada del país ha d’ajudar no només a fer baixar les xifres delinqüencials, sinó a reforçar la imatge de que “és una ciutat segura”. En aquest sentit, l’alcaldessa Núria Marín, ha destacat que “tot i que les dades delinqüencials han millorat 17 punts, cal millorar la percepció de que L’Hospitalet és una ciutat totalment segura

Després de la reunió de treball, Sàmper ha manifestat que des d’Interior i l’Ajuntament es volen destinar especialment esforços a evitar “les ocupacions delinqüencials i la multireincidència”. Així, el titular d’Interior ha expressat que “cal treballar en les ocupacions delinqüencials que es produeixen de forma violenta on els qui ocupen aquests domicilis són delinqüents i generen inseguretat i problemes de convivència, no només al mateix bloc de pisos que ocupen sinó a tot el veïnatge que hi ha al costat”. Davant d’això, Sàmper ha explicat que “hem posat sobre la taula el desplegament de la nova instrucció de la Fiscalia General de l’Estat per dotar de més eines als policies perquè puguin dur a terme desocupacions més ràpides quan es produeixen aquest tipus d’ocupacions”. 

Pel que fa als casos de multireincidència, el conseller ha dit que “s'està treballant intensament fruit d’un protocol signat amb Fiscalia per endurir la petició de presó provisional quan evidentment se sap de l’autoria d’aquests delictes perquè els delinqüents no surtin en 24-48 hores per evitar que tornin a reincidir”.


Ciutat segura

Sàmper també ha explicat que “hem de seguir en aquest camí de construcció d’una ciutat més segura. Tenim més efectius però encara hi ha certa sensació d'inseguretat”

En aquest sentit, el conseller ha recordat que “tenim un problema de manca d’efectius de mossos d’esquadra a tot Catalunya. Cal anar corregint aquest dèficit per millorar la seguretat i la percepció de seguretat”, ha insistit. 

Les darreres setmanes, Sàmper ha mantingut reunions amb els titulars de les alcaldies de Barcelona L’Hospitalet i Terrassa, 3 de les ciutats més poblades del país. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha explicat que “aquest estiu s’han incorporat 38 mossos d’esquadra i 38 guàrdies urbans” i que “la ciutat ha operat de forma més tranquil·la malgrat les dificultats causades per la pandèmia”. Tot i això, ha insistit que “l’objectiu és donar més seguretat als ciutadans de L’Hospitalet”. Finalment, Marín ha dit que ha mantingut una “conversa interessant” amb el conseller i ha avançat que “tindrà continuïtat”. 

A la reunió també hi ha assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer; i el comissari cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Joan Portals, entre d’altres autoritats.

 

 

2  

Imatges

Foto L'Hospitalet 2

Foto L'Hospitalet 2 224

Foto 3 L'Hospitalet

Foto 3 L'Hospitalet 359