Delegació a Barcelona

Consell d'Alcaldies del Maresme

El Govern comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme el contingut del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

query_builder   6 octubre 2020 20:15

event_note Nota de premsa

El Govern comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme el contingut del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

  • El Pla contempla, només per a la Regió Sanitària  Metropolitana Nord, una inversió de 38’7 M en tres anys per a canvis estructurals en el servei

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme per parlar del nou Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i la seva concreció al territori.

El Pla aprovat pel Govern s’ha creat per potenciar aquest servei més enllà de l’impacte generat per la Covid 19 i preveu, només per a la Regió Sanitària  Metropolitana Nord, una inversió de 38’7 M en tres anys per a canvis estructurals en el servei. En el marc d’aquest reforç, al Barcelonès Nord i Maresme s’han contractat 115 gestors Covid  i 36 referents per a les escoles.  

Segons el delegat, es tracta “d’un compromís estratègic, teòric i real amb recursos econòmics i humans. Un canvi de model per fer de la primària un servei amb més capacitat, més resolutiu i més accessible, que doni resposta a les necessitats de les persones”

Per la seva banda, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha explicat que el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària inclou la contractació de diferents perfils professionals i la potenciació de les competències i funcions del personal d’infermeria i personal administratiu, “aprofitant les altes competències dels nostres professionals”.  

Aran destaca l’important paper de la Primària en la detecció i seguiment dels casos de Covid i afegeix que, per fer front a les noves necessitats i a la recuperació de l’activitat ordinària, l’atenció primària seguirà innovant i serà més proactiva. També se seguirà reforçant l’atenció telefònica i telemàtica per acostar més el servei al ciutadà .

Per últim, a la reunió també s’ha explicat que alguns consultoris locals reprendran l’activitat, sempre programada, amb lideratge del personal d’infermeria i centrant-se en els pacients amb malalties cròniques.