Territori

Imatge

En marxa un nou estudi sobre la implantació de l'economia circular a les empreses catalanes

query_builder   7 octubre 2020 11:13

event_note Nota de premsa

En marxa un nou estudi sobre la implantació de l'economia circular a les empreses catalanes

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat, la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Foment del Treball Nacional, PIMEC i Tecnocampus Mataró-Maresme col·laboren amb l’objectiu de definir millor les actuacions més urgents en aquesta matèria

 

  • Dins de l’estudi, que dona continuïtat al “Baròmetre del progrés de l’empresa catalana en la transició cap a l´economia circular", el Departament adreçarà una enquesta a les associacions empresarials i les empreses adherides a l’Observatori d’Economia Circular
Imatge

El Departament de Territori i Sostenibilitat, la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d´Economistes de Catalunya, Foment del Treball Nacional, PIMEC i Tecnocampus Mataró-Maresme col·laboren en un estudi que aportarà una visió de conjunt de l’economia circular a les empreses catalanes. La iniciativa consisteix en elaborar i difondre una enquesta que permetrà obtenir un informe sobre l’estat de la qüestió.

Totes les organitzacions implicades veuen en l’economia circular un factor clau de gran potencial per tal que les empreses facin un millor ús dels recursos i matèries primeres. Es considera una font real d’oportunitats per a la innovació i per a noves inversions vinculades a l’ús de noves tecnologies.

D’aquesta manera, PIMEC i Foment del Treball Nacional traslladaran properament una enquesta entre els seus associats per valorar el grau de coneixement i implementació de l’economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Properament també ho farà el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya entre les associacions empresarials i les empreses adherides a l’Observatori d’Economia Circular anomenat Catalunya Circular, el qual es va impulsar en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria i que consisteix en un hub d’innovació i punt de trobada d’empreses  i  organismes  que aporten solucions i estratègies per posar  en  pràctica  i  consolidar l’economia circular.

Les dades de les enquestes, que es processaran amb la col·laboració dels tècnics de Tecnocampus Mataró-Maresme, s’analitzaran per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.

L'objectiu és donar-li continuïtat com a “Baròmetre del progrés de l’empresa catalana en la transició cap a l´economia circular" que ajudi a definir millor les actuacions més urgents. En aquest sentit, el Baròmetre donarà resposta a una funció clau del Catalunya Circular que és la d’avaluar el progrés del nostre territori cap a l’economia circular per tal d’assessorar en la presa de decisions i concretar prioritats d’actuació.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 100