Interior

Sàmper

El conseller Sàmper anuncia l'arribada de 382 vehicles més en la renovació de la flota mòbil dels Mossos d'Esquadra

query_builder   7 octubre 2020 11:36

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper anuncia l'arribada de 382 vehicles més en la renovació de la flota mòbil dels Mossos d'Esquadra

Foto Parlament

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat avui al Parlament que “durant el primer semestre de 2021 es posaran en funcionament 382 vehicles nous dels Mossos d’Esquadra, el que vol dir que a finals de l’any 2021 s’haurà renovat ja el 60% de la flota mòbil destinada a la seguretat ciutadana”.

Sàmper ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta oral del ple del Parlament de Catalunya del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya sobre el millorament del parc mòbil dels Mossos d'Esquadra. 

El titular d’Interior ha recordat que aquests nous vehicles se sumen a la incorporació abans de que finalitzi l’any dels 237 vehicles nous que el conseller ja va anunciar el passat mes de setembre al Complex Egara durant la presentació de la nova imatge corporativa dels vehicles patrulla.

Sàmper ha tornat a posar en valor que “per primera vegada s’ha aconseguit una nova imatge corporativa després de mantenir l’actual des de l’any 1993” i amb l'objectiu “d’ampliar la seguretat cap a dins del Cos de Mossos d’Esquadra per tal de poder executar-la cap enfora”.

Els nous vehicles patrulla destinats a seguretat ciutadana “han suposat  una inversió inicial de 33 milions d’euros”, segons ha informat el conseller. 

Per Sàmper, “aquesta renovació de la flota de vehicles de seguretat ciutadana i de trànsit és un pas més per tal que la nostra policia tingui els millors mitjans disponibles al seu abast per poder servir a la ciutadania”.

Durant la seva intervenció, el titular d’Interior ha manifestat també que a banda del nou logotipat, que millora la visibilitat del vehicle, la nova flota de seguretat ciutadana “incorpora també una important renovació tecnològica que suposa una millora mediambiental i de la seguretat activa i passiva dels agents i de la ciutadania”. “Per tant, no és només un canvi a nivell estètic”, ha matisat.

El conseller ha exposat que també es veuran nous vehicles logotipats de trànsit als carrers el proper mes de novembre. “El nou disseny i els colors estan pensats per proporcionar una alta visibilitat en l´entorn de les vies interurbanes”, ha afirmat.

Sàmper ha recordat que “es milloren, entre d’altres prestacions, la senyalització prioritària exterior del vehicle amb la incorporació per primera vegada d’un panell de missatgeria,  amb missatgeria de veu pregravada en tres idiomes i amb una millor distribució de la il·luminació exterior”. “Hem fet un vehicle més visible a 250 metres i no a 100 com fins ara.  El ciutadà el veurà i l’identificarà amb més facilitat quan el necessiti i estarà millor senyalitzat quan hi hagin condicions meteorològiques adverses”, ha puntualitzat.

3  

Imatges

Foto Parlament 2

Foto Parlament 2 154

Foto Parlament 3

Foto Parlament 3 85

Foto vehicle

Foto vehicle 444