Delegació a Barcelona

Reunió del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Govern explica al ajuntaments del Vallès Occidental com es desplegarà a la comarca el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

query_builder   8 octubre 2020 20:05

event_note Nota de premsa

El Govern explica al ajuntaments del Vallès Occidental com es desplegarà a la comarca el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

  • El Pla contempla una dotació de 38’7 M per a la Regió Sanitària Metropolitana Nord posant èmfasi en l’atenció a la cronicitat i en el reforç administratiu i tecnològic per acostar el servei al ciutadà
  • Al novembre la comarca disposarà de nous serveis de d’urgències d’atenció primària a Terrassa, Rubí i Sant Cugat.
Reunió del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha intervingut en el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental per presentar el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i explicar com es concretarà en el territori.

El Pla aprovat pel Govern s’ha creat per potenciar aquest servei més enllà de l’impacte generat per la Covid 19 i preveu, només per a la Regió Sanitària  Metropolitana Nord, una inversió de 38’7 M en tres anys per a canvis estructurals en el servei.

Juli Fernàndez ha recordat que estem en una situació excepcional i que “en els darrers dies estem veient un increment aritmètic que fa preveure una situació pitjor durant els propers dies. Per això estem fent estratègies de clústers, cribatges i serveis porta a porta per tallar les cadenes de transmissió”

El delegat ha explicat que el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària és “un canvi de model per poder millorar l’accessibilitat de la gent al sistema de salut i donar una resposta resolutiva i eficient, posant èmfasi en la cronicitat, que necessita un accés molt més reiterat de la primària”

També ha recordat que en les properes setmanes el servei de vigilància epidemiològica es potenciarà amb la incorporació de 600 professionals per reforçar els rastrejos i els cribatges.

Per la seva banda, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha explicat que el Pla inclou la contractació de diferents perfils professionals que redefiniran les seves competències, el suport a la cronicitat i el reforç administratiu i tecnològic per potenciar l’atenció telefònica i telemàtica. A més, des del mes de juliol s’han incorporat als CAPS els gestors Covid i, des de setembre, els referents escolars.

A la reunió també s’ha explicat que al novembre s’obriran dos nous Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) en equipaments annexes als serveis d’urgències de la Mútua de Terrassa i del Consorci Sanitari de Terrassa. A més, dos dels Centres d’Atenció Continuada de Rubí i de Sant Cugat es transformaran CUAP.

Per últim, alguns dels consultoris locals que van haver de tancar a l’estiu podran reprendre l’activitat centrant-se en els pacients amb problemes crònics i amb lideratge del personal d’infermeria i administratiu.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia