Ferrocarrils

FGC es personarà com a part denunciant davant l'agressió homòfoba que va tenir lloc ahir en un tren de la línia S1

query_builder   9 octubre 2020 11:29

event_note Nota de premsa

FGC es personarà com a part denunciant davant l'agressió homòfoba que va tenir lloc ahir en un tren de la línia S1

En relació als fets que van tenir lloc el matí del dia d’ahir, 8 d’octubre, en un tren de la línia S1 (Terrassa), entre les estacions de Gràcia i Provença, on una usuària va insultar i agredir un altre usuari, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es personarà com a part denunciant d’aquests fets totalment inacceptables.

Un cop revisades les imatges de les càmeres de seguretat i recopilada tota la informació, FGC ha confirmat que l’incident es va iniciar quan un usuari es va dirigir a una altra usuària per indicar-li que duia la mascareta mal col·locada. Aquesta usuària, tal com s’ha pogut comprovar en les imatges, colpeja amb el peu l’usuari i l’increpa amb comentaris homòfobs.

En relació amb aquest fet, FGC també va rebre l’avís a través de la funció d’alertes incíviques de l’app d’FGC. Tot seguit, Ferrocarrils va activar el protocol se seguretat davant d’aquests casos: va desplaçar personal de seguretat a l’estació de Provença i va revisar les imatges, confirmant que l’agressió havia tingut lloc.

Davant d’aquests fets, FGC reitera la seva condemna davant qualsevol tipus d'agressió o atac en forma de violència, intolerància o LGTBIfòbia. Seguint els protocols habituals, FGC es posa a disposició de la víctima i del Cos de Mossos d’Esquadra en la investigació dels fets i en la cessió de les imatges. FGC també ha fet arribar tota la informació recopilada a la Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat

Comunicat
PDF | 140