Educació

Scharlab

L'empresa Scharlab cedeix a Educació material de laboratori per a fer pràctiques d'FP en instituts

query_builder   9 octubre 2020 11:04

event_note Nota de premsa

L'empresa Scharlab cedeix a Educació material de laboratori per a fer pràctiques d'FP en instituts

  • El Departament repartirà aquests materials entre els 15 centres que ofereixen cicles formatius de la família professional de Química

 

  • El director general de Formació Professional ha estat aquest matí a la seu de l’empresa per formalitzar la cessió d’aquest material
Scharlab

L’empresa Scharlab, dedicada a la producció de productes químics i de material de vidre científic per laboratori, ha cedit al Departament d’Educació material de laboratori, per valor superior a 70.000€, per destinar-lo a finalitats didàctiques en els 15 instituts d’arreu de Catalunya que ofereixen cicles de la família professional de Química. El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, ha estat aquest matí a la seu de l’empresa, situada a Sentmenat, per formalitzar la donació d’aquest material, acompanyat del president de Scharlab, Werner Scharlau Chon.

 

 

D’aquesta manera, amb aquests materials de vidre científic, que Educació distribuirà durant el mes d’octubre, els estudiants de formació professional dels cicles vinculats al sector químic podran dur a terme pràctiques en els laboratoris dels que disposen els centres educatius. El material cedit permetrà doncs ser utilitzat de manera segura amb finalitats formatives.

 

Un total de 15 centres arreu de Catalunya

 

Els 15 centres que rebran el material de laboratori són els següents: Institut Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat), Institut Joan Oró (Martorell), Institut Escola del Treball (Barcelona), Institut Provençana (L'Hospitalet de Llobregat), Institut Pompeu Fabra (Badalona), Institut Milà i Fontanals (Igualada), Institut de Vic, Institut Serrallarga (Blanes), Institut Montilivi (Girona), Institut Escola del Treball (Lleida), Institut de Mollet del Vallès, Institut Baix Montseny (Sant Celoni), Institut Comte de Rius (Tarragona), Institut La Romànica (Barberà del Vallès) i Institut de Terrassa.

 

Els aproximadament 3.000 alumnes que cursen aquests estudis de la família professional de Química ho fan a través dels cicles formatius de:

  • Grau mitjà: Operacions de Laboratori, Planta Química i Planta Química, perfil professional Productes Farmacèutics i Cosmètics.
  • Grau superior: Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins, Laboratori d'Anàlisi i Control de Qualitat i Química Industrial.

 

Scharlab ha col·laborat amb la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial al llarg dels anys, oferint formació pràctica i estades a l’empresa en dual a alumnat d’FP de diferents famílies professionals.

 

 

 

9 d’octubre de 2020

1  

Imatges

Acte Scharlab

Acte Scharlab 54