Ferrocarrils

FGC

FGC promourà l'intercanvi modal entre diferents sistemes de transport amb el nou aparcament de l'estació de Sabadell Nord

query_builder   9 octubre 2020 14:53

event_note Nota de premsa

FGC promourà l'intercanvi modal entre diferents sistemes de transport amb el nou aparcament de l'estació de Sabadell Nord

  • L’estació es convertirà en un espai intermodal on conviuran línies de tren, bus urbà, vehicle privat i micromobilitat
  • Amb aquest nou park&ride, que entrarà en servei el dia 21 de desembre, Ferrocarrils reforça la seva aposta per el foment de l’ús del transport públic i una mobilitat neta i sostenible
  • L’aparcament disposarà de tres plantes, comptarà amb 351 places per cotxes, motos, vehicles elèctrics i un espai segur per a bicicletes
FGC
El president de Ferrocarrils i l'alcaldessa de Sabadell, durant la visita d'avui al nou aparcament de Sabadell Nord d'FGC.


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès, han visitat avui les obres del nou aparcament soterrat que s’està construint a l’estació de Sabadell Nord d’FGC. Ubicat sota l’avinguda de Josep Tarradellas, l’aparcament disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places: 307 per a cotxes, 33 per a motos i 11 habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, comptarà amb carregadors per a vehicles elèctrics i un espai segur per a bicicletes.

El president de Ferrocarrils ha avançat que el pàrquing entrarà en funcionament el dia 21 de desembre. L’espai comptarà amb càmeres de circuit intern i control d’accessos, amb un servei de vigilància i atenció 24 hores els set dies de la setmana. L’accés estarà ubicat a la cantonada de l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer Francesc Layret i per la mateixa avinguda.

FGC
L'aparcament disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places.


Font ha destacat que “amb el nou aparcament fem de Sabadell Nord un espai intermodal cada cop més complert, on conviuen dues línies de tren, bus urbà, vehicle privat, micromobilitat, i aviat també disposarà d’espai per comerç electrònic. Un veritable punt d’intercanvi modal per fomentar l’ús del transport públic, treure cotxes de la carretera i promoure una mobilitat sostenible. Si algú vol saber com han de ser les estacions metropolitanes del futur, Sabadell Nord és un bon exemple de la direcció que hem de prendre”. El president d’FGC ha remarcat que “el foment del transport públic és l’eina més eficaç per combatre la crisi climàtica i millorar la qualitat de l’aire i en un moment com l’actual d’emergència sanitària global és quan més hem de reforçar l’aposta per una mobilitat neta i sostenible a les ciutats”. 

L’alcaldessa de Sabadell, per la seva part, ha assenyalat que “com a ciutat estem molt contents. Com a govern, teníem dos reptes: l'aparcament del Passeig i aquest de Sabadell Nord. Aquest últim és important per treure cotxes circulant en superfície i també per respondre la demanda veïnal de disposar de places de cotxe a pupil·latge”.

De fet, se’n podran beneficiar de l’aparcament les persones que viatgin amb Ferrocarrils però també els veïns de Sabadell que en vulguin fer ús o les persones que visitin la ciutat i vulguin aparcar el cotxe. Els preus de les places s’estan coordinant amb les administracions públiques i inclouran preus assequibles i descomptes significatiu per als usuaris del transport públic que el facin servir com a park&ride.

Potenciar la construcció d’aparcaments dissuasius al costat de les estacions és una de les prioritats dins del pla de foment de la mobilitat sostenible que està duent a terme FGC. Font a ha recordat que “en els propers dos anys crearem 1.500 places d'aparcament al costat d'estacions d’FGC i amb això millorarem i descongestionarem de cotxes la mobilitat de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Baix Llobregat. Aquest any entraran en servei els de Terrassa-Nacions Unides, amb 200 places, i el de Sabadell Nord, amb 350, i estem treballant en l’estudi d’alternatives per tres aparcaments més a Sant Joan, Martorell Central i Quatre Camins, cadascun amb 300 places d’aparcament”.

6  

Imatges

Foto del nou aparcament

Foto del nou aparcament 73

Foto del nou aparcament

Foto del nou aparcament 81

Foto del nou aparcament

Foto del nou aparcament 83

Foto de la visita

Foto de la visita 77

Foto de la visita

Foto de la visita 82

Foto de la visita

Foto de la visita 101

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 251