Salut

Salut impulsa noves actuacions sanitàries comunitàries contra la COVID-19 a Terrassa

query_builder   9 octubre 2020 16:08

event_note Nota de premsa

Salut impulsa noves actuacions sanitàries comunitàries contra la COVID-19 a Terrassa

  • Avui s’inicia a la zona d’influència del CAP Terrassa Est una estratègia porta a porta per detectar casos asimptomàtics
  • El proper dia 14 la intervenció comunitària es farà en una zona delimitada del CAP Terrassa Oest

Arran de detectar un augment de contagis en alguns punts de la ciutat de Terrassa, s’ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, basada en la intervenció comunitària per controlar amb rapidesa i en zones específiques la transmissió del virus.

Avui s’ha iniciat una actuació que consisteix a fer proves PCR porta a porta en alguns edificis de l’àrea d’influència del Centre d’Atenció Primària (CAP) Terrassa Est de la ciutat, amb l’objectiu de detectar casos positius asimptomàtics en aquesta zona, amb una alta incidència de casos detectats. Es tracta d’una acció preventiva dirigida a frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

El proper dia 14 es farà també una intervenció comunitària porta a porta en una zona delimitada del CAP Terrassa Oest. Els resultats de la PCR estaran disponibles en unes 48h a La Meva Salut. A més, s’enviarà un SMS als casos negatius i es contactarà per telèfon amb els casos positius per donar-los la informació oportuna dels passos a seguir.

Aquest sistema de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal fer èmfasi en la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquestes actuacions estan impulsades pel Departament de Salut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua Terrassa i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès.

D'altra banda, l'Ajuntament de Terrassa intensificarà la campanya d'informació i conscienciació en aquestes zones per tal que la ciutadania pugui tenir tota la informació al seu abast. Es faran formacions i es penjaran cartells a les comunitats veïnals sobre el protocol de protecció i les mesures que s'han de prendre davant d'un resultat positiu en el test PCR o el contacte directe amb alguna persona que tingui el coronavirus.

També intensificarà les accions del servei d'atenció a domicili per garantir que les persones que han de fer aïllament no hagin de desplaçar-se per anar a comprar i es reforçaran els Serveis Socials per detectar i fer seguiment dels casos que poden estar més exposats a la COVID-19.