Protecció Civil

Protecció Civil ha activat aquest matí l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita d'àcid clorhídric en una indústria de Martorell

query_builder   10 octubre 2020 12:46

event_note Nota de premsa

Protecció Civil ha activat aquest matí l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita d'àcid clorhídric en una indústria de Martorell

  • L’incident no ha provocat cap afectació a l’exterior de l’empresa ni cap persona ferida
  • En aquests moments, una cisterna que ha portat la mateixa empresa recollirà tot el producte vessat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per una fuita d’àcid clorhídric a l’empresa d’alimentació Cargill, ubicada al Carrer de Marie Curie, 6 de Martorell al Baix Llobregat.

Aquest matí, a les 09.45 hores la pròpia empresa ha informat al 112 que havia  patit un incident en un tanc d'àcid clorhídric.

Els Bombers de la Generalitat han activat 10 dotacions, entre les qual el Furgó de Risc Químic, per treballar en la fuita d’àcid clorhídric de l’empresa de producció i processament d’aliments de Martorell. La fuita, ocasionada pel seccionament del tub d’un tanc, l’han pogut taponar per complet i controlar el vessament de producte al voltant de les 11.30 hores. Fins aleshores, han pogut tenir continguda la fuita a l’interior de la cubeta. Els vapors que generava la fuita estaven concentrats a la zona afectada de l’interior de les instal·lacions, afavorit per la manca de vent, i s’han dissipat.

En aquests moments, una cisterna que ha portat la mateixa empresa recollirà tot el producte vessat, així com el que encara hi ha a l’interior del tanc.

A conseqüència de la fuita, els 29 treballadors que hi havia a l’empresa han seguit el pla de confinament preventiu en els espais marcats.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM han activat, preventivament, dues ambulàncies i han confirmat que la fuita no ha provocat cap afectació personal.

En la resolució d’aquest incident també han participat els Mossos d’Esquadra.