Territori

UCM

La cursa sostenible i solidària amb la natura Ultra Clean Marathon 2021 llança la 'Comunitat UCM'

query_builder   13 octubre 2020 09:37

event_note Nota de premsa

La cursa sostenible i solidària amb la natura Ultra Clean Marathon 2021 llança la 'Comunitat UCM'

  • L’Agència de Residus de Catalunya i la Xarxa per a la Conservació de la Natura creen una comunitat per a esportistes de tots els nivells que comparteixen els valors de l’acció, la responsabilitat i la solidaritat, que gaudeixen de l’esport i ajuden la natura

 

  • La Comunitat UCM orientarà les persones que hi formin part perquè puguin participar a la cursa, que se celebrarà el 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, després de la cancel·lació de l’edició d’enguany per la COVID-19
UCM

El dia 5 de juny de 2021, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon (UCM), que va veure suspesa l’edició de 2020 per causa de la pandèmia de COVID-19. L’UCM és una cursa del que es coneix com a plogging, una activitat on corredors i corredores recullen residus al llarg d’un recorregut. Es tracta de la potent unió de tres elements: natura, esport i residus. A l’UCM, atletes corren mentre netegen els boscos i camps per on passen.

Escalfant per la cursa

La “Comunitat UCM” ha començat a caminar cap a l’edició del 2021. L’organització –El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)- ha llançat aquesta proposta per difondre consells sobre entrenament físic i recollida de residus, així com donar a conèixer les causes ambientals per les quals córrer la cursa de l’any vinent. De moment s’han preparat unes conferències en línia que tindran lloc des d’aquest mateix mes d’octubre fins poc abans de la celebració de l’UCM 2021.

Les entitats organitzadores conviden a formar part de la Comunitat UCM a tothom qui estigui interessat a fer esport i que tingui present la cura i el respecte al medi ambient. Les persones a qui els agrada córrer i que estan compromeses amb l’entorn on solen fer-ho i, en general, amb la defensa del medi natural, hi trobaran informació rellevant dels àmbits de l’esport, la motivació per córrer i la conscienciació ambiental.

Conferències en línia

La Comunitat acompanyarà i assistirà qui vulgui crear un equip per participar a l’UCM 2021. Per començar només cal apuntar-s’hi, de manera gratuïta, i comprometre’s a seguir el camí de l’esport sostenible, que desembocarà en la celebració de l’UCM el proper 5 de juny.

Des del mes d’octubre de 2020 fins el maig de 2021 se celebraran diverses conferències en línia, d’una hora i mitja aproximadament, motivadores per entrenar per la cursa, específiques sobre residus, o amb temàtiques estrictament esportives. En totes s’hi presentaran cinc causes ambientals que els equips que corrin poden escollir per fer la seva aportació.

60 km per una causa ambiental

Tot i que no cal pagar per inscriure’s a la cursa en sí, els equips fan una aportació d’un mínim de 600 euros, adreçada íntegrament a l’oenagé que escullin entre les que lluiten per una causa ambiental amb impacte sobre el nostre territori.

El recorregut de la cursa començarà a Terrassa, passarà per Sant Cugat del Vallès, travessarà el Parc Natural de Collserola, seguirà pel riu Besòs i finalitzarà a les platges de Barcelona. La línia de meta estarà situada a Moll de Marina, al Port Olímpic de Barcelona. En total, el traçat suma 60 quilòmetres i els equips poden decidir si corren tot el recorregut íntegrament o el fan per relleus, en trams d’uns 10 quilòmetres.

L’Ultra Clean Marathon compta amb el patrocini del BBVA i d’Urbaser, els quals col·laboren en la difusió de la cursa i de la Comunitat UCM. També donen suport a l’UCM facilitant la creació d’equips per a córrer la cursa i aportant material necessari per a la logística de l’esdeveniment.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 195