Cultura

Gerhard

La Biblioteca de Catalunya acull una jornada dedicada al compositor Robert Gerhard el pròxim 14 d'octubre

query_builder   13 octubre 2020 10:04

event_note Nota de premsa

La Biblioteca de Catalunya acull una jornada dedicada al compositor Robert Gerhard el pròxim 14 d'octubre

  • La jornada pertany als actes de commemoració de l’Any Gerhard i s’emmarca en el programa “Musica i Exili”
  • També forma part de les trobades Pedrellianes que organitza la BC i que enguany arriben a la 4a edició
  • L’acte de demà inclou una taula final que posa el focus en accions i iniciatives que s’estan duent a terme a Catalunya per a la recuperació dels nostres músics.
Gerhard

El pròxim dimecres, 14 d’octubre, la Biblioteca de Catalunya serà l’escenari d’una jornada dedicada a Robert Gerhard, inclosa en els actes de commemoració de l’Any Gerhard, dedicat a la memòria d’aquest compositor, i que també inclou el programa d’iniciatives “Música i Exili”.

Robert Gerhard, compositor nascut a Valls -deixeble de Felip Pedrell i d’Arnold Schönberg- és un dels exponents de la música dodecafònica a Catalunya i precursor de la música electroacústica tant al nostre país com arreu.  

La Biblioteca de Catalunya, a més del merescut reconeixement al compositor, vol recordar-lo també com a bibliotecari de la Secció de Música de la mateixa BC, des de la qual va impulsar la celebració d’esdeveniments internacionals de música i musicologia a la Barcelona del 1936, i va contribuir a difondre els grans mestres de la música catalana mitjançant la col·lecció de publicacions de la Secció. La Biblioteca, a més, és una de les institucions que conserva el fons Gerhard.

El franquisme i el llarg exili van fer de Robert Gerhard una figura no prou coneguda ni reconeguda, més enllà dels àmbits més especialitzats i propers a ell. Esperem que l’Any Gerhard, al qual la BC es suma amb aquesta trobada, serveixi per revertir aquesta situació.

La jornada “Recordant Robert Gerhard (1896-1970)” ens aproximarà a diferents facetes del compositor, a través de les veus de diversos especialistes: Edmon Colomer, Paloma Ortiz de Urbina, Gregorio Garcia Karman, Magda Polo, Julian White i Margarida Ullate.

L’accés és lliure i gratuït, només cal inscriure’s a l’adreça http://www.bnc.cat/Visita-ns/Activitats/Pedrellianes/Pedrellianes-2020-Jornada-Gerhard

A més, les ponències es retransmetran en directe a través del canal de youtube de la Biblioteca de Catalunya.

Web de la Jornada http://www.bnc.cat/Visita-ns/Activitats/Jornada-Gerhard

Biblioteca de Catalunya http://www.bnc.cat