Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura

Catalunya, referent internacional en la publicació de dades de la PAC, convidada en un grup d'experts de la Comissió Europea

query_builder   19 octubre 2020 14:19

event_note Nota de premsa

Catalunya, referent internacional en la publicació de dades de la PAC, convidada en un grup d'experts de la Comissió Europea

El grup d’experts INSPIRE de la Comissió Europea té com a objectiu crear una infraestructura de dades espacials de la Unió Europea a efectes de les polítiques i activitats mediambientals de la UE o activitats que puguin tenir un impacte sobre el medi ambient

Mapa de cultius
Una imatge del Mapa de cultius

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat d’Agricultura ha estat convidat per la Comissió Europea per a explicar la seva experiència en dades obertes de la Política Agrària Comuna (PAC) a la 63ena reunió del grup d’experts de Manteniment i Implementació (MIG) d’INSPIRE, que s’ha celebrat els dies 13 i 14 d’octubre.

INSPIRE (Infrastructure for Spatial Information in the European Community) és una iniciativa de la UE per a establir una infraestructura d'informació espacial a Europa que està dissenyada per a ajudar a fer que la informació espacial o geogràfica sigui més accessible i interoperable per a una àmplia gamma de propòsits que donen suport al desenvolupament sostenible.

El DARP és un referent a nivell internacional en la publicació de dades de la PAC. És una administració pionera a nivell europeu en la transparencia i la publicació de diferents dades relacionades amb l’agricultura i la gestió dels ajuts directes de la PAC.

Així, l’esmentada presentació va anar a càrrec de Laura Ruana, cap de servei de control integrat i pagaments del DARP, que va detallar els diferents tipus d’informació del Sistema Integral de Gestió i Control de la PAC que s’està publicant i compartint de manera lliure, universal i gratuita: el SIGPAC, el mapa de cultius, la capa de declaració de la DUN, i el mapa d’explotacions.

Amb l’objectiu de facilitar de manera àgil, eficient i profitosa, la nombrosa informació generada en l’àmbit de la PAC, el DARP ofereix un gran catàleg de dades obertes, essent pioner en aquest àmbit:

  • El SIGPAC, disponible per a la seva descàrrega des del 2012
  • El Mapa de Cultius (visor i descàrrega) i la capa de declaracions de la DUN (visualització), disponibles des de 2015
  • El Mapa d’explotacions agrícoles (DUN) de Catalunya, disponible des de juliol d’aquest any 2020

Tota aquesta informació es troba en múltiples formats, tant de descàrrega com de visualització i connexió mitjançant WMS (Web Map Service) i WFS (Web Feature Service), i accessible a través del web del DARP i del web de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

En el bloc d’agricultura de la reunió també hi van participar la DG AGRI de la Comissió i l’Organisme Pagador d’Estònia, que hi van exposar la situació i perspectives de compartir les dades geoespacials de la PAC. També es va explicar les properes actuacions previstes tant a nivell català com estatal.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201015_reunio_inspire


També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia