Interior

Comunicat amb relació a la sentència de l'Audiència Nacional coneguda avui

query_builder   21 octubre 2020 10:55

event_note Nota de premsa

Comunicat amb relació a la sentència de l'Audiència Nacional coneguda avui

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha tingut coneixement aquest matí del contingut de la part dispositiva de la sentència de l’Audiència Nacional que ha jutjat el que va ser secretari general del Departament, Cèsar Puig, el que va ser director general de la Policia, Pere Soler, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero i la intendenta Teresa Laplana. L’Audiència Nacional ha resolt que siguin absolts de les greus i injustes acusacions que se’ls va fer i que han provocat que els darrers 3 anys hagin patit una situació personal que només es pot definir de terriblement injusta.

El conseller Sàmper celebra l’absolució dels 4 servidors públics per les acusacions, entre d'altres, de rebel·lió, sedició i desobediència i confia que la sentència esdevingui ferma i posi fi, d’aquesta manera,  a un procés injust.

La sentència és llarga i ha de ser llegida i analitzada a fons abans de fer-ne una valoració en profunditat. Tanmateix, el conseller conversarà amb Puig, Soler, Trapero i Laplana el més aviat possible, per transmetre’ls la seva satisfacció per la fi d’aquest procediment injust. També mantindrà al llarg de les properes setmanes, un cop els afectats hagin pogut gaudir d’una merescuda normalització en les seves vides, reunions amb l'exsecretari Puig  l'exdirector general de la Policia, Pere Soler, el major Trapero i la intendent Laplana per copsar les seves impressions sobre el seu futur professional. El conseller també vol expressar el seu agraïment en nom del Departament a totes aquelles persones i institucions que li han fet arribar les seves mostres de satisfacció per la resolució judicial.