Drets Socials

Signatura del protocol

Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Lloret impulsen l'obertura d'una residència i un centre de dia de gent gran al municipi

query_builder   23 octubre 2020 11:46

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Lloret impulsen l'obertura d'una residència i un centre de dia de gent gran al municipi

El consistori es fa càrrec de la urbanització, la construcció de l’edifici i la posada en marxa de l’equipament públic, i el Departament, del finançament de 48 noves places públiques per garantir-ne el funcionament

El conseller Chakir el Homrani i l’alcalde lloretenc Jaume Dulsat han signat avui el protocol del conveni que ho farà possible

Lloret de Mar tindrà una residència nova i un centre de dia de gent gran, ambdós de titularitat pública municipal, gràcies al protocol de conveni que han signat avui el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde del municipi de la Selva, Jaume Dulsat.

El conseller ha destacat que el protocol signat avui, “és un exemple del treball dut a terme des de quatre pilars: col·laboració, cooperació, coresponsabilitat i subsidiarietat. En aquests moments tan complexos –ha afegit- treballem amb aquesta mirada per donar certeses a l ciutadania. Això ens permet tenir un recurs per a gent gran que som conscients que és necessari aquí a Lloret de Mar.”

La residència i centre de dia Lloret de Mar-Parc de Can Buc estarà ubicada a l’extrem nord-oest de la ciutat, al Parc Turó d’en Buc, en l’avinguda Josep Pla i Casadevall, 11, en un solar que té una superfície de 4.341,25 m2.

L’Ajuntament ja n’ha efectuat la gestió urbanística necessària, així com els estudis tècnics i econòmics d’anàlisi de la viabilitat del projecte de construcció, que han estat compartits amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

D’acord amb la política d’ubicar nous recursos i noves places públiques a partir de la cooperació i gestió conjunta entre la Generalitat i el món local, el consistori és qui assumeix  el projecte de construcció i equipament de la nova residència assistida i el centre de dia, mentre que la Generalitat acompanya la inversió per garantir la sostenibilitat en el seu funcionament.

El Departament, per tant, hi dona suport i assumeix el finançament de 48 places públiques, que se sumen a les 16 places que ja finança en aquesta  localitat de la Selva. Això vol dir que la gent gran de Lloret de Mar comptarà amb 64 places públiques del total de 72 que hi ha a la seva disposició. El projecte constarà de diverses unitats de convivència que permetrà als futurs residents una atenció més centrada a les seves necessitats.

El compromís pressupostari del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a aquestes 48 places noves, d’acord amb els preus públics actuals de la cartera de serveis socials seria d’1,5 milions d’euros anuals.