Drets Socials

CFPA Martorell

Treball, Afers Socials i Famílies obre una consulta preliminar amb el sector de l'automoció per definir els criteris que regiran la licitació del CFPA de Martorell

El Departament treballa per publicar els plecs i obrir el concurs per a l'adjudicació de la gestió del centre el gener del 2021

query_builder   23 octubre 2020 16:28

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies obre una consulta preliminar amb el sector de l'automoció per definir els criteris que regiran la licitació del CFPA de Martorell

El Departament treballa per publicar els plecs i obrir el concurs per a l'adjudicació de la gestió del centre el gener del 2021

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert un període de consultes amb el sector de l’automoció per definir conjuntament quines han de ser les condicions i els criteris que regeixin la licitació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell (Baix Llobregat). El Departament ha fet un pas endavant en la implicació del sector amb l’objectiu d’ajustar els plecs amb les seves propostes i treballa per obrir la licitació perquè les empreses interessades presentin les seves ofertes el mes de gener.

CFPA Martorell

Tot aquest procediment ve regulat per l’Acord de Govern de l’abril de l’any passat entre els quatre Departaments implicats en el procediment per licitar el CFPA de Martorell (Treball, Afers Socials i Famílies; Educació; Presidència, i Empresa i Coneixement). Totes quatre conselleries es comprometien a definir un model de gestió sotmès posteriorment a un procés licitació que, en darrer terme, correspon al SOC, model de gestió i governança que també va ser concertada amb els agents socials.

La Consulta preliminar al mercat que el SOC ha publicat aquesta nit es considera el mecanisme òptim per recollir directament del sector quina consideren que és la millor manera de gestionar i explotar el centre. La informació obtinguda a partir d’aquesta consulta ha de permetre garantir la idoneïtat dels plecs de licitació (l’elaboració i publicació dels quals correspon al SOC). En aquest procés de consulta poden participar possibles entitats licitadores i altres actors del sector de l’automoció. També es vol recollir l’opinió de persones expertes, autoritats independents i operadors econòmics actius al mercat interessats en oferir el seu assessorament.

Abans de plantejar aquesta consulta, ja es van realitzar unes sessions amb diversos agents implicats en el sector de l’automoció i de la formació per recollir unes primeres reflexions i propostes. La voluntat amb aquest procés previ de concertació i consulta és l’acostament a les expectatives de les possibles empreses licitadores d’aquest centre i, sobretot, a les necessitats de qualificació professional del sector de l’automoció.

El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell abastarà l’FP inicial i l’FP per a l’ocupació adreçada tant a persones treballadores desocupades com en actiu. També inclourà formació programada per les empreses, que ha de constituir un dels pilars de creixement del centre i aportar un alt grau d’especialització formativa.

Treball, Afers Socials i Famílies confia que aquest procediment que s’ha posat en marxa i la feina feta conjuntament amb el sector facilitarà la licitació del CFPA de Martorell, un equipament clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les pròpies empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.

 

En aquest enllaç trobareu la documentació:

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCtn&idDoc=70271957&lawType=

 

1  

Imatges

Interior del centre

Interior del centre 57

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia