Territori

sant martí centelles C-17

Territori i Sostenibilitat licita les obres per a millorar la seguretat i l'accessibilitat a l'enllaç de la C-17 a Sant Martí de Centelles

query_builder   26 octubre 2020 10:35

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita les obres per a millorar la seguretat i l'accessibilitat a l'enllaç de la C-17 a Sant Martí de Centelles

  • Els treballs, amb una inversió prevista de 2,5 MEUR, consistiran en la construcció de nous carrils d’incorporació i sortida de la carretera

 

  • L’obra començarà la primavera vinent i el termini d’execució serà de nou mesos
Sant Martí Centelles C-17

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 2,5 MEUR, de les obres per a millorar la seguretat viària i l’accessibilitat a la C-17 a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda. Els treballs, que consistiran principalment en la formació de nous carrils d’incorporació i de sortida, començaran la primavera vinent.

 

Els treballs que ara s’impulsen permetran dotar l’enllaç de carrils d’acceleració i de desacceleració de major longitud que els actuals, per a facilitar les maniobres dels vehicles amb seguretat i comoditat, en un entorn que presenta força trànsit.. Els nous ramals s’ubicaran a uns 200 metres al nord dels actuals i la seva construcció comportarà la reordenació d’aquest àmbit.

 

El termini d’execució previst de l’obra és de nou mesos. En concret, les actuacions que s’inclouen són:

 

  • Construcció d’un carril d’acceleració en sentit Granollers i Barcelona per a millorar la incorporació a la C-17. El carril d’acceleració serà paral·lel a la calçada i tindrà una longitud de 70 metres amb amplada de 3,50 m i una falca de transició de 100 m. El voral tindrà 1,5 metres d’amplada. Aquest carril parteix d’un nou vial urbà que s’ha projectat, seguint el planejament urbanístic, d’acord amb els Ajuntaments de Centelles i de Sant Martí de Centelles.

 

  • Construcció d’un carril de desacceleració sentit Barcelona per accedir a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda. El carril de desacceleració serà paral·lel a la calçada i tindrà una longitud de 120 metres, amb una amplada de 3,50 m i una falca de transició de 100 m. El voral tindrà una amplada d’1,5 metres. Aquest carril finalitza en el nou vial projectat i la zona que ocupa l’actual ramal es reconvertirà en carril d’acceleració.

La construcció del nou vial d’entrada i sortida a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda comporta la demolició parcial del pas superior de l’entrada actual, que entronca amb el carrer de Vic, la formació d’una intersecció en forma de T canalitzada amb el carrer dels Cingles de Bertí i la prolongació del carrer de Vic fins on ara s’inicia el vial de sortida cap a la C-17 en direcció Granollers. Aprofitant la zona que queda entre el nou vial i la C-17, es construirà una zona d’aparcament en superfície per una setantena de vehicles lleugers.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 195

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1398