Institut Català de les Dones

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Sabadell presumptament víctima de la violència masclista

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Sabadell presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   26 octubre 2020 18:00

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Sabadell presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona de Sabadell que va tenir lloc el mes d’agost, presumptament a mans de la parella, qui ha estat posat recentment a disposició judicial per part dels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat els fets i ha subratllat que “el Govern de la Generalitat té el compromís d’avançar amb contundència contra les violències masclistes des de tots els àmbits de la seva competència i continuar millorant tots els mecanismes per a la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”.

La consellera Budó ha explicat que la violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora del masclisme. El masclisme destrueix vides i impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

Meritxell Budó ha subratllat que “el camí per a l’erradicació d’aquesta violència estructural es diu igualtat. Tots els agents socials hem de prioritzar la lluita contra les desigualtats i discriminacions de gènere i per una igualtat efectiva de dones i homes”.

El servei 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones (ICD) atén de manera permanent les 24 hores del dia de tot l’any les consultes en l’àmbit de les violències masclistes. A més d’aquest servei telemàtic es pot acudir als serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que es troben en poblacions de més de 20 mil habitants i compten amb el suport de l’ICD.

Nota als mitjans:

Les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació detallen els punts que cal observar en la feina periodística per informar sobre aquest fenomen estructural i col·laborar en la seva erradicació.