Mossos d'Esquadra

Detingut un home a Terrassa que es va fer passar per infermer utilitzant un número de col·legiat que no era seu

query_builder   27 octubre 2020 10:46

event_note Nota de premsa

Detingut un home a Terrassa que es va fer passar per infermer utilitzant un número de col·legiat que no era seu

  • El fals infermer va treballar en diverses empreses d’ambulàncies utilitzant dades falses o intentant no entregar la documentació que es requeria amb enganys

  •  Els companys van detectar la seva falta d’expertesa i això va generar desconfiança en les empreses per les que feia algun servei

 Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de
Terrassa van detenir el 16 d’octubre un home de 35 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró per un delicte d’intrusisme professional i per un altre de falsificació de document públic, oficial o mercantil. L’arrestat es feia passar per infermer i utilitzava un número de col·legiat que no era seu.

 

Els investigadors, el 9 d’octubre, van rebre la denúncia d’un home que exercia com a infermer i, com a tal, estava col·legiat pel Col·legi d’Infermeria. L’home afirmava que una persona que no coneixia havia utilitzat el seu número de col·legiat per tal de treballar com a infermer. D’aquest fet en va tenir coneixement perquè una empresa d’ambulàncies havia contractat un presumpte infermer i davant les irregularitats en el seu comportament van comprovar que el número que havia facilitat corresponia a una altra persona.

 

Quan els investigadors van parlar amb l’empresa d’ambulàncies, el seu representant els va explicar que havien contractat un home com a infermer en un moment de gran volum de feina. El fals infermer havia facilitat un número de col·legiat que li havia permès començar a treballar. L’empresa però ràpidament va començar a sospitar del nou treballador, ja que no semblava conèixer bé la seva feina i perquè no deixava de buscar excuses quan li demanaven la documentació que encara no havia entregat.

 

Finalment van fer comprovacions i van descobrir que el número de col·legiat era el d’una altra persona i que el seu treballador l’havia utilitzat fraudulentament.

 

 

Davant la insistència de l’empresa per tal que l’home acabés d’entregar la documentació, el fals infermer els va fer arribar el seu currículum i una fotocòpia de la fitxa col·legial, fitxa que, després de fer les comprovacions pertinents, va resultar estar falsificada.

 

Els investigadors van saber que l’home no només havia treballat amb aquella empresa d’ambulàncies utilitzant el mateix número de col·legiat, sinó que ho havia fet amb tres empreses més, totes en puntes de feina puntuals i durant pocs dies.

 

Es dona la circumstància que l’home tenia sis antecedents policials per fer-se passar per policia i portar credencials falses per identificar-se.

 

El 16 d’octubre els investigadors van detenir al fals infermer quan sortia de casa seva vestit amb l’uniforme de sanitari quan es dirigia a una nova entrevista de feina.

 

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Granollers, 27 d’octubre de 2020