Delegació a Barcelona

Reunió del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El Govern comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental la situació de la pandèmia a la comarca

query_builder   28 octubre 2020 20:18

event_note Nota de premsa

El Govern comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental la situació de la pandèmia a la comarca

  • Es fa una crida a la reducció dràstica dels contactes socials i es fa seguiment de les mesures de reforç que s’estan aplicant en els rastrejos i en l’atenció primària
Reunió del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha participat  en el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental per compartir la situació de la pandèmia de la Covid -19 a la comarca i l’aplicació de les mesures de protecció que estan en vigor, responent els aclariments i dubtes dels diferents ajuntaments.

El delegat ha explicat que “estem en una situació crítica que segueix en creixement, amb un augment de la tensió assistencial que no pot durar gaire dies més. Aquesta situació és especialment intensa al Vallès Oriental. Ens hem de conscienciar que hem de reduir els contactes socials perquè el virus va amb nosaltres”.  Juli Fernàndez ha afegit que, per contenir la transmissió,  caldrà aplicar més mesures de protecció, que demà acabarà de definir el Procicat.

També ha participat en la reunió la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, que ha explicat que ja s’estan utilitzant els tests d’antígens en els CAPS i en els hospitals. Aquestes proves donen el resultat en pocs minuts i això “alliberarà els processos de diagnòstic amb PCR, que ara mateix estan molt tensionats per la gran quantitat de proves que es fan amb l’alta incidència de la pandèmia que estem vivint en aquets moments”

Aran ha afegit que “aquesta alta incidència de casos està generant un increment de la demanda en atenció primària i els hospitals, amb una tendència creixent d' ingressos a llits convencionals i de crítics. Si la tendència segueix així, l' activitat Covid obligarà a desplaçar l' activitat ordinària, i trencarà l' equilibri entre les dues, que entenem que hem de preservar".

Joan Parellada, director del Sector sanitari Vallès Oriental, ha explicat que en els propers dies s’obrirà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Granollers i un Punt d’Atenció Continuada a Santa Perpètua de Mogoda. Un reforç assistencial que se suma a les mesures previstes en el Pla d’enfortiment i transformació de l’Atenció Primària, amb una inversió de 38 M d’euros per a la Regió Sanitària Metropolitana Nord en els propers 3 anys.

Per últim, la subdirectora operativa de Protecció Civil, Imma Soler, ha dit que “és molt valuós poder tenir i recollir les aportacions i el coneixement dels diferents ajuntaments per seguir amb la gestió de la pandèmia”. Soler ha destacat a més que “és molt necessari que la gent entengui les mesures i per què es fan, per tal de recaptar el seguiment de tothom i poder seguir lluitant contra el virus”