Cultura

Galligants

Tret de sortida als actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

query_builder   30 octubre 2020 10:14

event_note Nota de premsa

Tret de sortida als actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

  • Actual seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, és un dels primers que es van crear a Catalunya i el més antic de Girona
  • La consellera Ponsa participa en la presentació de l'exposició "175anys del museu de Sant Pere de Galligants"
Galligants

Avui fa 175 anys que el Museu d’Arqueologia de Catalunya va inaugurar la seva seu a Girona, al Monestir de Sant Pere de Galligants i, per commemorar-ho, el claustre del monestir acull l’exposició “175 anys del museu de Sant Pere de Galligants”, que proposa un viatge —a través de set àmbits i amb el suport del voltant d’un centenar de fotos i dibuixos— d’uns anys i uns contextos canviants que permeten entendre com s’ha anat teixint la història i l’evolució del museu, el més antic de Girona i un dels més antics de Catalunya.

La celebració d'aquest esdeveniment vol recuperar i divulgar la memòria de fets i personalitats històriques d'especial rellevància per a la cultura i el patrimoni de Catalunya. Conegut originàriament com a Museo Provincial de Antigüedades y Bellas Artes de Girona, i creat el 1845 per la Comissió Provincial de Monuments, el museu ha tingut una continuïtat ininterrompuda durant 175 anys, i, a poc a poc, ha anat adaptant-se a les necessitats i requesta de la ciutadania local, nacional i internacional. La commemoració d'aquesta efemèride reivindica el paper actual i futur del Museu i presenta una nova etapa plena de canvis i reptes que han de fer d'aquesta institució un veritable museu del segle XXI. La programació d'activitats que es donaran a conèixer s'estendran durant tot l'any 2021 i inclouran exposicions, seminaris, conferències i d'altres activitats, dirigides a tota mena de públic, que es podran consultar al web www.macgirona.cat.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha  participat en la presentació dels actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants, en un  esdeveniment al qual també hi ha assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo. Durant l’acte, s’ha destapat també una placa commemorativa en agraïment a totes les treballadores i treballadors del Museu durant aquests anys. En la seva visita a Girona, la consellera Ponsa ha visitat també el Monestir de Sant Daniel i ha participat en una reunió de treball als Serveis Territorials de Cultura a Girona.

 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: 175 anys del Museu de Sant Pere de Galligants

Dossier de premsa: 175 anys del Museu de Sant Pere de Galligants
PDF | 496